NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 112 Μαρία Παπαδημητρίου Το θέατρο της Ενέργειας ή Περί φιλίας | Πρόγραμμα 19/02 – 25/02

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, παρουσιάζει το Μυστήριο 112: Το Θέατρο της Ενέργειας ή Περί Φιλίας.

Συντελεστές:

Καλλιτέχνιδα: Μαρία Παπαδημητρίου Επιμέλεια: Γιώργος Τζιρτζιλάκης Βοηθός επιμελητή: Μαρία Κασιμάτη Τσούτσια

Μία παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πληροφορίες: Ημερομηνίες: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Μέρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο

Ώρες έναρξης εργαστηρίων: 12:00 για μαθητές (στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος) 16:00 για ενήλικες

Καθημερινά από Δευτέρα έως και Κυριακή  από τις 12:00 έως τις 21:00 θα λειτουργεί ανοιχτό καλλιτεχνικό εργαστήριο για ενήλικες που περιλαμβάνει: Γλυπτική και ζωγραφική Κατασκευές με Υψίσυχνο: Κολλάζ – κόσμημα Υφαντική

Αυτή την εβδομάδα Σάββατο 24/02 και Κυριακή 25/02

Post-er: Η Χαρτογράφηση των Άυλων με εισηγητή τον Γιώργο Ρυμενίδη

Το “Post-er: Η Χαρτογράφηση των Άυλων” είναι ένα διήμερο πειραματικό εργαστήριο μυθοπλαστικής, που ακροβατεί ανάμεσα στα όρια οπτικής επικοινωνίας και αφηγηματικής αρχιτεκτονικής. Το εργαστήριο θα εστιάσει στη διερεύνηση και στην καταγραφή μυθοπλασιών, οι οποίες ενώ, ως επί τω πλείστον, είναι αόρατες στην καθημερινότητα, ωστόσο λειτουργούν ως κρίσιμα σημεία αναφοράς, συνθέτουν το παλίμψηστο του τόπου και εμπλουτίζουν τις ιδιαιτερότητες της πόλης της Ελευσίνας.

Οι συμμετέχοντες/χουσες καλούνται να ιχνηλατήσουν τόσο τις προσωπικές τους όσο και τις συλλογικές αφηγήσεις, να εμπνευστούν από αυτές και μέσα από μια σειρά εικαστικών πειραματισμών να σχεδιάσουν, περνώντας απ’ όλα τα δημιουργικά στάδια παραγωγής, μια εικαστική αφίσα. Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν (εν είδη σύντομων διαλέξεων) οι βασικές αρχές σύνθεσης της αφίσας, καθώς και οι στρατηγικές διαλόγου μεταξύ εικόνας, εικονοστοιχείων και κειμένου (τυπογραφίας). Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη, το εργαστήριο θα ασχοληθεί επίσης, τόσο με ψηφιακά μέσα όσο και με αναλογικές πρακτικές. Στόχος είναι η καταγραφή και η δημιουργία εκείνων των οπτικών αφηγήσεων που αναδεικνύουν τον τόπο και την υλικότητά του, τους μύθους της πόλης, τις μετασχηματισμένες ταυτότητες των κατοίκων της, τις ροές των πληθυσμών ή ακόμα και τους ήχους του περιβάλλοντος… μέσα από την πειραματική χαρτογράφηση των μικροϊστοριών που εν τέλη συνθέτουν τη ρευστή Ελευσίνα.

Πληροφορίες:

Σάββατο 24/02 11:00–14:00 & 15:00–20:00 Κυριακή 25/02 11:00–14:00 & 15:00–20:00

Εισηγητής: Ο Γιώργος Ρυμενίδης είναι αρχιτέκτονας και επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου διδάσκει Οπτική Επικοινωνία & Αρχιτεκτονικές Αναπαραστάσεις, Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, και Σύγχρονες Θεωρητικές Προσεγγίσεις της Αρχιτεκτονικής.

Δείτε περισσότερα εδώ.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Έρχεται το 3ο τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς με ένα απρόβλεπτο αφιέρωμα από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, την πρεμιέρα της ταινίας “Περσεφόνη, το κόκκινο χαλί” και προβολές για παιδιά και νέους!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes