NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μοναδικές δράσεις το περασμένο τριήμερο στην Ελευσίνα

17-19 Ιουνίου
ECoC Family Meeting

Μυστήριο 49_Συμπόσια #1: Ήπειρος – Κρήτη

Μυστήριο 57_ Ακροβατώντας στην Ελευσίνα

Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας

Danceteria

Μυστήριο 12_Ελευσίνα & Επανάσταση

Ένα πλούσιο τριήμερο γεμάτο ξεχωριστές δράσεις και πρωτότυπες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έλαβε χώρα από την 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου στην πόλη της Ελευσίνας, εγκαινιάζοντας τον καλλιτεχνικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό προγραμματισμό της 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης της θερινής περιόδου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ECoC Family Meeting, μία καθιερωμένη πρακτική του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας μέλη παλαιότερων, τρεχουσών και μελλοντικών Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης διέμειναν στην Ελευσίνα, ενημερώθηκαν για τους στρατηγικούς στόχους και τις δράσεις της 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ήρθαν σε επαφή με συντελεστές της διοργάνωσης, καλλιτέχνες, τοπικούς φορείς, συλλόγους και οργανισμούς, ενώ μέσα από workshops, σεμινάρια και συζητήσεις, μοιράστηκαν συμβουλές, προβληματισμούς και καλές πρακτικές.

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ECoC Family Meeting, το Μυστήριο 49_Συμπόσια, στον προαύλιο χώρο της Ελαιουργικής με τη συμμετοχή των εθνοτοπικών Συλλόγων “Ένωση Κρητών Ελευσίνας – Η Μεγαλόνησος” και “Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου”. Το Συμπόσιο #1: Ήπειρος – Κρήτη, η πρώτη από μια σειρά δράσεων με επίκεντρο το φαγητό και την πολιτισμική ανταλλαγή, αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που κατόρθωσε, χάρη στη συμμετοχή των εν λόγω συλλόγων, να προσφέρει μια αντιπροσωπευτική εικόνα σε εκπροσώπους παλαιότερων, τρεχουσών και μελλοντικών Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης, για τις γαστρονομικές, ιστορικές και μουσικές παραδόσεις του τόπου μας, αλλά και έναν σπουδαίο τόπο συνάντησης ανάμεσα στους τοπικούς παράγοντες, τους συλλόγους και τους συντελεστές της διοργάνωσης.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου έλαβε χώρα το Μυστήριο 57_ Ακροβατώντας στην Ελευσίνα με πλήθος κόσμου να παρακαλουθεί στο θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου πρωτότυπες δράσεις ακροβατικών, σύγχρονου χορού και μουσικής, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών, που έθεσαν ξανά στο επίκεντρο του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος την πόλη της Ελευσίνας.

Την ίδια ημέρα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των πλανόδιων εργαστηρίων πολεοδομίας με τίτλο Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας στο  X – Bowling Art Center με την καλλιτεχνική κι επιστημονική ομάδα του σπουδαίου Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Patrick Bouchain να εντυπωσιάζει με τις πρωτοπόρες προτάσεις της.

Η βραδιά έκλεισε με την Danceteria στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, υπό τους ήχους ταλαντούχων DJs, με τους Black Athena, Dimitri Papaioannou (Synch Festival, Movement radio) και Ilias Pitsios (aka Dynamons – Echovolt Records & Into The Light Records), καθώς και τον μουσικό και MC, Τζεφ Γκονζάλες ή αλλιώς BNC (Sky Vektor Music).

Τέλος, την Κυριακή 19 Ιουνίου με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι επισκέπτες της εικαστικής έκθεσης Ελευσίνα & Επανάσταση,  τις δυο ξεναγήσεις που πραγματοποίησε η Ερατώ Κουτσουδάκη, επιμελήτρια της εγκατάστασης. Η ιστορικού περιεχοµένου έκθεση, σε επιστημονική επιμέλεια του Στέφανου Καβαλλιεράκη, με την πολύτιμη συμβολή τοπικών ιστοριοδιφών και συλλεκτών, θα φιλοξενείται στο πάρκινγκ του Παλαιού Ελαιουργείου έως την Κυριακή 26 Ιουνίου.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME


Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes