NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μια καλλιτεχνική συνεργασία στη μάχη κατά του bullying!

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πρότυπου ΕΠΑΛ Ελευσίνας συμμετείχαν σε δράση κατά του bullying στο πλαίσιο των δράσεων που σχεδίασε το 1ο Ε.Κ. Δυτικής Αττικής. Οι μαθητές/τριες, στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 66 Φωνές στην Πόλη, συνεργάστηκαν με την ομάδα νέων Cultterra και δημιούργησαν δύο τοιχογραφίες σε έναν χώρο που είχε πολλές φορές βανδαλιστεί.

Σκοπός της δράσης ήταν η πρόληψη της νεανικής βίας μέσα από την καλλιέργεια διαλόγου, ενσυναίσθησης και σεβασμού στη διαφορετικότητα. Παράλληλα, οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που τους προσφέρει η κοινοπραξία καλλιτεχνών της τοπικής κοινότητας στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού θεσμού όπως η 2023 Ελευσίς, ενώ συνεργάστηκαν με τα νέα καλλιτεχνικά άτομα της περιοχής και έλαβαν μαθήματα skateboarding και rollerblade στο skatepark του ARKOPOLIS.

1716813703038

 

Λίγα λόγια από τον Παναγιώτη Μπαμπά, συντονιστή του εικαστικού:

Αυτή η “ζωντανή” τοιχογραφία, διακοσμημένη με πολύχρωμα μοτίβα και το μήνυμα “No Bullying Zone”, χρησιμεύει ως φάρος ενότητας και αποδοχής. Σε έναν χώρο σχεδιασμένο να υποδέχεται διαφορετικές ομάδες με διαφορετικές πεποιθήσεις και υπόβαθρο, ο στόχος μας ήταν να καλλιεργήσουμε μια αίσθηση κοινότητας όπου όλα τα άτομα μπορούν να συνυπάρξουν και να μάθουν το ένα από το άλλο. Μέσω της τέχνης και της συμμετοχής, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και αρμονικό περιβάλλον για όλα τα άτομα.

Γιατί “NO BULLYING ZONE” στο ARKOPOLIS;

Το ARKOPOLIS είναι ένα πάρκο αναψυχής, ένας από τους δέκα χώρους που “αναγεννήθηκαν” στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ένας χώρος συμπερίληψης και συνάντησης για όλα τα άτομα. Μία ζώνη ελευθερίας της έκφρασης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Με συνώνυμό του την «κιβωτό αιώνιας νεότητας» αποτελεί το ιδανικό μέρος φιλοξενίας των νεαρών κατοίκων της Ελευσίνας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικών Μονάδων στον άξονα “Σχέσεις μαθητών/μαθητριών”, που υλοποιεί το 1ο ΕΚ Δυτικής Αττικής κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes