NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

Τερματικός σταθμός η Ελευσίνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, το οποίο και τερμάτισε στην Ελευσίνα, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Οι Ανδρέας Χριστοδουλάκης – Σταύρος Αναμολίδης επικράτησαν στο 2ο Acropolis Rally Legends που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά παράλληλα με το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο αγώνας αποτέλεσε την έκτη στροφή του νεοσύστατου Κυπέλλου Legends και συμμετείχαν αυτοκίνητα των κατηγοριών Α και Ν με Δελτίο Αναγνώρισης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, από το 1991 έως το 2000.

Τα πληρώματα στο τρίτο και τελευταίο σκέλος αγωνίστηκαν σε 4 Ειδικές Διαδρομές και τερμάτισαν το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα.

Έχοντας χτίσει διαφορά ασφαλείας ήδη από το Σάββατο και βλέποντας τους μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρους να εγκαταλείπουν, οι τελικοί νικητές κινήθηκαν χωρίς περιττά ρίσκα, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Ανδρέας Χριστοδουλάκης επέστρεψε στην ενεργό δράση έπειτα από 16 χρόνια απουσίας και με την πολύτιμη καθοδήγηση του Σταύρου Αναμολίδη, κατέκτησε την πρώτη νίκη σε επίπεδο γενικής στην καριέρα του, με ένα Subaru Legacy 4WD Turbo.

Άτυχοι της τρίτης ημέρας ήταν οι Νίκος Μοσχόπουλος-Ειρήνη Κόγια Γραμματικού που εγκατέλειψαν λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό της προτελευταίας Ειδικής Διαδρομής από κομμένο ημιαξόνιο κι ενώ ήταν στη δεύτερη θέση με ένα Toyota Yaris.

Επωφελήθηκαν αυτής της εξέλιξης οι Αχιλλέας Χριστοδούλου-Επαμεινώνδας Καρανικόλας, οι οποίοι επέστρεψαν με τη διαδικασία superrally, έπειτα από την εγκατάλειψή τους το Σάββατο.

Το δίδυμο του Mitsubishi Lancer Evo VI κέρδισε όλες τις Ειδικές Διαδρομές της Κυριακής και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του αγώνα.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κυριάκος Βυτόγιαννης-Δημήτρης Βυτόγιαννης με Subaru Impreza GT Turbo, στη δεύτερη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Τέταρτοι τερμάτισαν οι Βασίλης Καραθανάσης-Ελένη Καραθανάση (Opel Astra GSi), με το μοναδικό δικίνητο αυτοκίνητο που τερμάτισε στο απαιτητικό 2ο Acropolis Rally Legends.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

IN SITU REALITIES Eleusis Documentary Festival

Με 12 πρεμιέρες ταινιών τεκμηρίωσης, εμπνευσμένες από την Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές και με σημαντικές συνεργασίες από τον χώρο του κινηματογράφου, εγκαινιάζεται το 1ο IN SITU REALITIES – Eleusis Documentary Festival, ένα έργο παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς.

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο το Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης, τη νέα γλυπτική εγκατάσταση της Στεφανίας Στρούζα, της καταξιωμένης εικαστικού η οποία μόλις πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο της φετινής Art Athina για νέους καλλιτέχνες.


Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας

Από τις 17 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του ανακαινισμένου εργοστασίου ΙΡΙΣ με το Μυστήριο 111 Ο Πήλινος Στρατός της Ελευσίνας από τον διεθνή καλλιτέχνη Juan Esteban Sandoval. Μία έκθεση-αφιέρωμα στους ανθρώπους που εργάζονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη Δυτική Αττική, ένα τεράστιο συλλογικό πορτρέτο που αντιπροσωπεύει όσους έχουν σφυρηλατήσει με τη δουλειά τους, τη σωματική τους προσπάθεια και τη ζωή τους τη σημερινή εικόνα του τόπου όπου κατοικούν. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της τελετής λήξης της 2023 Ελευσίς, Μυστήριο 1 Λήξη : Έναρξη | Μια τελετή.


Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μία σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes