NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Η Cultterra στο συνέδριο Beyond the Obvious 2024 στο Malmö της Σουηδίας!

Η ομάδα νέων Cultterra, με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς, συμμετείχε στο συνέδριο United by Future Places – Beyond the Obvious 2024 που διοργάνωσε στο Malmö της Σουηδίας ο ευρωπαϊκός οργανισμός Culture Action Europe.

Μία διεθνής συνάντηση για οργανισμούς και ιδρύματα, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, στοχαστές, ερευνητές, ακτιβιστές και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα σε θέματα που σχετίζονται με την πολιτιστική δημοκρατία, την αγωγή του πολίτη, τους αστικούς και δημόσιους χώρους και την αειφορία. Οι τόποι έχουν σημασία, το ίδιο και ο πολιτισμός. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα επανεξετάσουμε το μέλλον των πόλεων ως τόπους συλλογικής διαβίωσης με τον πολιτισμό ως κατευθυντήρια αρχή. Πώς μπορεί ο ευρωπαϊκός πολιτιστικός τομέας να προτείνει νέες αφηγήσεις και εικόνες για ένα βιώσιμο μέλλον;

Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε το φόρουμ των μελών του Culture Action Europe, μια δεξίωση στο ιστορικό δημαρχείο του Malmö, παρουσιάσεις έργων και εργαστήρια, καθώς και κεντρικές διαλέξεις και συζητήσεις με διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα πολιτισμού, αρχιτεκτονικής και αστικής ανάπτυξης, συζητήσεις σε ανοιχτό κύκλο, πολιτιστικούς περιπάτουςκαι επισκέψεις μελέτης/εργαστήρια με τοπικούς πολιτιστικούς παράγοντες.

Το 2023 το συνέδριο Beyond the Obvious πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς, με θέμα «Handle with Care | Culture for Social Well-being» με στόχο τη διερεύνηση του ρόλου του πολιτισμού για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας. Περισσότερα εδώ.

Το μέλλον των πόλεων στα χέρια των νέων!

Η εκπρόσωπος της Cultterra στο Malmö, Φιορίντα Τσενάι, η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα κατάρτισης «Pop the vote! Culture on the Ballot» του Culture Action Europe, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στα εργαστήρια και να παρουσιάσει στο συνέδριο, στο πλαίσιο της θεματικής «Reclaiming the city», τη συλλογική διαδικασία ενεργοποίησης του ARKOPOLIS από έναν εγκαταλελειμμένο χώρο σε ένα πάρκο αναψυχής αποσπώντας θετικές εντυπώσεις, λόγω του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και της μοναδικότητας του χώρου.

Μάθετε περισσότερα για το συνέδριο εδώ.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes