Βρίσκω το σπίτι μου


Credits

Σχεδιασμός-Υλοποίηση:  Very Young Contemporary Art – VYCA

Information

Διάρκεια εργαστηρίων: 90 λεπτά
Μέγιστος αριθμός: 50 παιδιά ανά ξενάγηση
Ηλικίες: 8+ ετών
Ημέρες  διεξαγωγής: Τρίτη & Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή (επιλεγμένες ημερομηνίες)
Χώρος εργαστηρίων: Παλαιό Ελαιουργείο

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο της εγκατάστασης «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» της Δανάης Στράτου στο Παλαιό Ελαιουργείο και να ακολουθήσουν μια διαδρομή που οδηγεί σε χίλια κεραμικά αγγεία γεμάτα με νερό.

H ξενάγηση διαρθρώνεται σε 3 στάδια και περιλαμβάνει:

-τη γνωριμία των παιδιών με την τέχνη της εγκατάστασης,

-την ερμηνεία του έργου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» μέσα από τα μάτια της Δανάης Στράτου και από τους μύθους της περιοχής,

-τη σωματική βίωση του έργου με το αυτί, τη μύτη, το δέρμα, τους μυς, με χάρακες τα δάχτυλα, τα βήματα και τους αγκώνες.

Τα παιδιά καλούνται να περιπλανηθούν στον χώρο και να βρουν το “δικό τους σπίτι” ανάμεσα στα 1.000 εγκατεστημένα κεραμικά αγγεία. Με μέτρο το σώμα τους εντοπίζουν το αγγείο και το σημειώνουν πάνω στον χάρτη/κάτοψη της εγκατάστασης. Με άξονα αυτό αφηγούνται με κείμενο και εικόνα μια προσωπική ανάμνηση ή μια σκέψη που αφορά στην ιδέα της κατοικίας.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας των εργαστηρίων η κάτοψη του έργου με τα 1.000 σημεία-αγγεία θα είναι επισκέψιμη από τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι θα μπορούν να διαβάζουν τις ιστορίες των παιδιών κλικάροντας τα ενεργά σημεία του χάρτη. Στόχος να συλλεχθούν 1.000 ιστορίες, μία για κάθε κεραμικό αγγείο.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν κράτησης συμπληρώνοντας τη φόρμα https://goo.gl/forms/gsXP5hr4aJSGigBF2

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 553 7206 ή στο email info@eleusis2021.eu

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 99 The Ark - Τριήμερη Γιορτή

H 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στήνει μια τριήμερη γιορτή για να αποχαιρετήσει τη βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus που επιστρέφει στην Αμβέρσα μετά από έξι μήνες και να παραδώσει – και επίσημα πλέον – το ARKOPOLIS, την κιβωτό αιώνιας νεότητας, αυτό τον μοναδικό χώρο πολιτισμού στους νέους και στους κατοίκους της Ελευσίνας.

Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ Τριλογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει για πρώτη φορά μαζί, τα καλλιτεχνικά έργα της τριλογίας Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μιας πολυετούς έρευνας με θέμα τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και την επανεκκίνηση της ζωής σε έναν νέο τόπο.

Μυστήριο 166 State of Emergency

Μέσα στην τραγική συγκυρία των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει, από τις 8 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, ένα εικαστικό έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, την εγκατάσταση Μυστήριο 166 State of Emergency του εικαστικού Αθανάσιου Κανάκη στο παλαιό μηχανουργείο της Φιλομήλα 3.


Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes