Βρίσκω το σπίτι μου


Credits

Σχεδιασμός-Υλοποίηση:  Very Young Contemporary Art – VYCA

Information

Διάρκεια εργαστηρίων: 90 λεπτά
Μέγιστος αριθμός: 50 παιδιά ανά ξενάγηση
Ηλικίες: 8+ ετών
Ημέρες  διεξαγωγής: Τρίτη & Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή (επιλεγμένες ημερομηνίες)
Χώρος εργαστηρίων: Παλαιό Ελαιουργείο

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο της εγκατάστασης «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» της Δανάης Στράτου στο Παλαιό Ελαιουργείο και να ακολουθήσουν μια διαδρομή που οδηγεί σε χίλια κεραμικά αγγεία γεμάτα με νερό.

H ξενάγηση διαρθρώνεται σε 3 στάδια και περιλαμβάνει:

-τη γνωριμία των παιδιών με την τέχνη της εγκατάστασης,

-την ερμηνεία του έργου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» μέσα από τα μάτια της Δανάης Στράτου και από τους μύθους της περιοχής,

-τη σωματική βίωση του έργου με το αυτί, τη μύτη, το δέρμα, τους μυς, με χάρακες τα δάχτυλα, τα βήματα και τους αγκώνες.

Τα παιδιά καλούνται να περιπλανηθούν στον χώρο και να βρουν το “δικό τους σπίτι” ανάμεσα στα 1.000 εγκατεστημένα κεραμικά αγγεία. Με μέτρο το σώμα τους εντοπίζουν το αγγείο και το σημειώνουν πάνω στον χάρτη/κάτοψη της εγκατάστασης. Με άξονα αυτό αφηγούνται με κείμενο και εικόνα μια προσωπική ανάμνηση ή μια σκέψη που αφορά στην ιδέα της κατοικίας.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας των εργαστηρίων η κάτοψη του έργου με τα 1.000 σημεία-αγγεία θα είναι επισκέψιμη από τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι θα μπορούν να διαβάζουν τις ιστορίες των παιδιών κλικάροντας τα ενεργά σημεία του χάρτη. Στόχος να συλλεχθούν 1.000 ιστορίες, μία για κάθε κεραμικό αγγείο.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν κράτησης συμπληρώνοντας τη φόρμα https://goo.gl/forms/gsXP5hr4aJSGigBF2

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 553 7206 ή στο email info@eleusis2021.eu

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes