Συνάντηση «Πολιτισμός 2030»


Συνάντηση «Πολιτισμός 2030»

Η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας προσκαλεί στην πρώτη Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στην Ελευσίνα.

Information

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Συνάντηση και το αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα στο www.culture2030.eu

Με το βλέμμα στη διαμόρφωση των πολιτιστικών όρων ανάπτυξης της επόμενης δεκαετίας, η Συνάντηση «Πολιτισμός 2030» έχει στόχο να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου, από τη μια μεριά, θεσμικών πολιτιστικών διοργανωτών, στελεχών  της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών, από την άλλη, καθώς και θεωρητικών και επιστημόνων. Στόχος είναι μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που αφορά στην αειφόρο πολιτιστική ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών της χώρας κατά την επόμενη δεκαετία, καθώς και στις καλές πρακτικές σε επίπεδο πολιτιστικής αποκέντρωσης που εμφανίζεται στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες.

Μέσα από αυτή την τετραήμερη Συνάντηση που περιλαμβάνει ομιλίες Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου και καλλιτεχνών, ομάδες εργασίας, ενημερωτικά εργαστήρια, συναντήσεις δικτύωσης, προσεγγίζουμε ζητήματα πολιτικής του πολιτισμού, καλλιτεχνικής παραγωγής, θεσμικού πλαισίου, συνεργασιών, όπως επίσης και καλών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών πρακτικών. Η Συνάντηση περιλαμβάνει πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συναντήσουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή και να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σε ποιους απευθύνεται;  

Η Συνάντηση απευθύνεται σε καλλιτέχνες, πολιτιστικούς διαχειριστές, επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου (επιμελητές, υπεύθυνους παραγωγής κλπ.), φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, υπαλλήλους Δημοτικών και Περιφερειακών πολιτιστικών φορέων και οργανισμών), αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, τοπικούς φορείς της Ελευσίνας και κατοίκους της πόλης και της γύρω περιοχής.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε;

Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει συμπληρωθεί. Ωστόσο αν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση culture2030@eleusis2021.eu ή στα τηλέφωνα +30 6947853648 / +30 6944561694.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes