Προβολή της ταινίας Εμρέ του Μιχάλη Τιγκιρίδη


Προβολή της ταινίας Εμρέ του Μιχάλη Τιγκιρίδη

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (19 Μαΐου), παρουσιάζει, το Σάββατο 25 Μαΐου στις 20:30 στο Σινέ Ελευσίς, τη νέα ταινία του Μιχάλη Τιγκιρίδη, “Εμρέ”, μία παραγωγή της 2023 Ελευσίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Μαγούλας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ

Μία παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: Σάββατο 25 Μαΐου
Ώρα: 20.30
Τοποθεσία: Σινέ Ελευσίς

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσεων ΕΔΩ.

Αμέσως μετά, θα προβληθούν ακόμη τρεις βραβευμένες ταινίες του σκηνοθέτη, το “Γιασεμί”, η “Χίμαιρα” και το “Γεύμα”. Θα ακολουθήσει Q&A με τον δημιουργό.

Πληροφορίες για τις ταινίες:

ΕΜΡΕ (2024, 6’)
Μία παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ο Χαράλαμπος, ένας αστυνομικός που βρίσκεται σε άδεια, μπλέκει άθελα του στον καυγά ενός τροχαίου με έναν Έλληνα, τον Νίκο, και έναν άντρα που μιλάει τουρκικά, τον Εμρέ.

Με τους: Αλέξανδρο Ιωαννίδη, Αντώνη Καραστεργίου, Νόνη Ζάννη, Μανώλη Μαμαλάκη.

ΓΙΑΣΕΜΙ (2023, 18’)
Ένα ευαίσθητο πλάσμα σε έναν κόσμο σκληρό. Ανάμεσα στη λογική και στη φαντασία. Από την τέχνη στην τρέλα. Ο χρόνος της γίνεται ανταρσία. Η εξερεύνηση ρίχνει φως στο σκοτάδι. Και το σκοτάδι διαχέεται. Σαν χείμαρρος παρασύρει τα πάντα. Ένα ανθός γιασεμί συνθλίβεται εύκολα. Αφήνει το μεθυστικό και θεραπευτικό του άρωμα στα δάχτυλα. Στη μύτη. Στα μάτια.
Με τους: Χριστίνα Αλεξάνδρα Σωτηράκου, Γιώργο Καραμίχο, Ντίνα Κούκου, Κατερίνα Λιάγκου, Τάσο Τζιβίσκο, Εμμανουήλ Στεφανουδάκη, Απόστολο Ζωναρά, Χρυσάνθη Λαζάρη, Νάντια Μπεκιάρη, Άγγελο Μαυρίδη.

ΧΙΜΑΙΡΑ (2022, 10’)
Στον απόμακρο πλανήτη οι άνθρωποι δείχνουν πνιγμένοι από τις αμαρτίες τους, καταπίνοντας ο ένας τον άλλον. Έτσι γίνεται πάντα. Στον θρίαμβο της μοναξιάς, η Ελισαία γεννάει έναν νεκρό δράκο ψάχνοντας το μονοπάτι για το τέλος, το σπίτι της.
Με τους: Ελένη Λύρα, Τάσο Τζιβίσκο, Κατερίνα Λιάγκου, Κατερίνα Χατζηκωσταρά, Γιελένα Τσακλίδου, Εμμανουήλ Στεφανουδάκη, Πάνο Τσαλιγόπουλο, Γιώργο Λουράκη, Σταύρο Ανδριανόπουλο.

ΓΕΥΜΑ (2019, 9’)
Ένα γεύμα οικογενειακής συμφιλίωσης, εκτός από τα μυστικά των συνταγών, κρύβει και άλλα… Αυτά που προκύπτουν από τις επιλογές των ανθρώπων. Οι επιλογές του να είσαι κρεατοφάγος, χορτοφάγος ή παμφάγος.
Με τους: Γιελένα Τσακλίδου, Γιάννη Ντάσιο, Αλέξανδρο Μανωλίδη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου και τη μικρή Μαριάμ

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:

Ο Μιχάλης Τιγκιρίδης γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Έχει τελειώσει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα του Κινηματογράφου: Ιστορία, Πρακτικές και Βασικές Αρχές Σκηνοθεσίας. Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στον Κινηματογράφο και τις σειρές στην Αμερική, με τον Bobby Roth. Έχει ξεκινήσει τα δικά του ανεξάρτητα έργα σε μουσικά βίντεο και διαφημίσεις. Έχει κάνει έξι ταινίες μικρού μήκους, δύο θεατρικά έργα ως θεατρικός συγγραφέας – σκηνοθέτης και δύο ως σκηνοθέτης. Οι ταινίες του έχουν επιλεγεί και βραβευτεί από διάφορα διεθνή φεστιβάλ. Αυτή την περίοδο γράφει την νέα του αστυνομική σειρά. Διδάσκει Υποκριτική στην κάμερα σε χώρους τέχνης στην Αθήνα και στην Αλεξανδρούπολη.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes