Μυστήριο 99 The Ark – Τριήμερη Γιορτή


Μυστήριο 99 The Ark - Τριήμερη Γιορτή

H 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στήνει μια τριήμερη γιορτή για να αποχαιρετήσει τη βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus που επιστρέφει στην Αμβέρσα μετά από έξι μήνες και να παραδώσει – και επίσημα πλέον – το ARKOPOLIS, την κιβωτό αιώνιας νεότητας, αυτό τον μοναδικό χώρο πολιτισμού στους νέους και στους κατοίκους της Ελευσίνας.

Τοποθεσία:

Δείτε εδω.

Οι TimeCircus ξεκίνησαν από το Βέλγιο τον Μάιο του 2022 και διέσχισαν 3.000 χιλιόμετρα έως την Ελευσίνα, στη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή της ιστορίας της πόλης. Εδώ, οραματίστηκαν και δημιούργησαν το ARKOPOLIS, έναν τόπο συνάντησης, συνεργασίας, συμπερίληψης, ελεύθερης δημιουργίας που αποτελείται από πρωτότυπες αρχιτεκτονικές κατασκευές, το Ark, και τη Σφαίρα. Έναν χώρο δυναμικό που εξελίσσεται διαρκώς, φέρνει τους νέους κάθε ηλικίας πιο κοντά, έναν χώρο που αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός δεν είναι αγαθό για λίγους αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της Ελευσίνας.

Οι εμπνευστές του ARKOPOLIS επιστρέφουν στη βάση τους αφήνοντας το δημιούργημά τους να αποκτήσει τη δική του ζωή αλλά πριν απ’ αυτό αποχαιρετούν την πόλη και τους κατοίκους της με μια τριήμερη γιορτή που τα έχει όλα: φαγητό, μουσική, προβολές, dj sets, πάρτι, pop-up events, χαρές, συγκινήσεις και πολλές εκπλήξεις.

Το πρόγραμμα ξεκινάει από το πρωί της Παρασκευής (29 Σεπτεμβρίου) και περιλαμβάνει pancakes για μικρούς και μεγάλους, φυτέματα στον κήπο, προβολές, την αξέχαστη εμπειρία του Globo Swing, ντίσκο πάρτι με rollerblades, δροσερά κοκτέιλ καρπούζι και – φυσικά – τις διάσημες βελγικές τηγανιτές πατάτες για όλους! Την επόμενη (Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου), στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παράδοση του ARKOPOLIS στην πόλη της Ελευσίνας με τις ευλογίες των Αρχιερέων της Έμπνευσης και παρουσία εκπροσώπων της πόλης Genk όπου πρωτοδημιουργήθηκε το ΑRK. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ Greek Animal Rescue του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και ακόμα δύο ταινιών μικρού μήκους που αφορούν στη φιλοζωική δράση των TimeCircus, ενώ, το βράδυ, θρυλικοί djs από την Ελευσίνα και την Αμβέρσα βάζουν φωτιά στο dancefloor σε ένα ξέφρενο πάρτι που θα θυμόμαστε για καιρό… Όσοι βρεθούν την τρίτη και τελευταία μέρα των εορτασμών (Κυριακή 1 Οκτωβρίου) στο ARKOPOLIS, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του κρίκετ και να γευτούν παραδοσιακά πιάτα από την Πακιστανική κοινότητα της περιοχής, ενώ το βράδυ η Αλβανική κοινότητα θα στρώσει το μεγαλύτερο τραπέζι της Ελευσίνας για το τελευταίο δείπνο των TimeCircus.

Σας περιμένουμε!

*Η βασική δομή του χώρου, το Αrk, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αρχικά το 2017 από το δίκτυο των Constructlab στην πόλη Genk του Βελγίου.

Θεματικός Άξονας

Περιβάλλον

Ο δεύτερος άξονας επικεντρώνεται στο περιβάλλον, την αειφορία και την ευημερία, αναζητώντας νέους τρόπους για να γίνει η πόλη δική μας και εστιάζοντας στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τη φύση και το περιβάλλον ως προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο θεματικός άξονας Περιβάλλον περιλαμβάνει τα τρία θέματα/έννοιες “Δήμητρα-Μητέρα Γη”, “Περσεφόνη” και “Φεστιβάλ Οικοκουλτούρας”, που αντιστοιχούν σε σημαντικά χαρακτηριστικά της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes