Μυστήριο 68 ΣΤAΛΚΕΡ – Περιβάλλον

Συνεργάτες:

πeripatos sociocultural enterprise,
Artopolis Cultural Association, Caterina Moroni

Τοποθεσία:

Σημείο εκκίνησης: Arkopolis (των Time Circus). Δείτε εδω.

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Το έργο Mυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ αφορά τη συνδημιουργία περιπατητικών διαδρομών και παιχνιδιών πόλεως σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Κάτοικοι της Ελευσίνας συνεργάζονται με διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς, ξεναγούς, ειδικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες για να αναπτύξουν διαδραστικές εμπειρίες στον δημόσιο χώρο που εκφράζουν την κοινότητά τους – με θεματικές όπως το περιβάλλον, η βιομηχανική αρχαιολογία κ.ά. Οι πολίτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του αφηγητή και μας προσκαλούν σε διαδραστικές, πολιτιστικές εμπειρίες στο δημόσιο τοπίο.

Οι συμμετέχοντες, ως σύγχρονοι περιηγητές, ξεδιπλώνουν τις πολύπτυχες πλευρές και μνήμες της πόλης και προχωρούν στην απεικόνιση των πολλαπλών οπτικών ερεθισμάτων. Μεθοδολογικά εφαρμόζονται η καλλιτεχνική πρακτική, η εθνογραφική έρευνα και η προφορική ιστορία, ο σχεδιασμός υπηρεσιών και παιχνιδιών πόλης. Αυτή η συνδυαστική μεθοδολογική προσέγγιση αποσκοπεί στη μετουσίωση του δημόσιου χώρου σε έναν ζωντανό και δημιουργικό τόπο έκφρασης της τοπικής κοινωνίας, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να προβληματιστεί και να μοιραστεί όσα αγαπάει.

Θεματικός Άξονας

Περιβάλλον

Ο δεύτερος άξονας επικεντρώνεται στο περιβάλλον, την αειφορία και την ευημερία, αναζητώντας νέους τρόπους για να γίνει η πόλη δική μας και εστιάζοντας στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τη φύση και το περιβάλλον ως προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο θεματικός άξονας Περιβάλλον περιλαμβάνει τα τρία θέματα/έννοιες “Δήμητρα-Μητέρα Γη”, “Περσεφόνη” και “Φεστιβάλ Οικοκουλτούρας”, που αντιστοιχούν σε σημαντικά χαρακτηριστικά της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes