Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ – Bloom & Doom _ Οι Θεματοφύλακες του Χρόνου

Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ - Bloom & Doom _ Οι Θεματοφύλακες του Χρόνου

Στην Ελευσίνα, το Bloom & Doom, το διεθνές και συμμετοχικό έργο της Caterina Moroni που προσκαλεί τα παιδιά της περιοχής να οδηγήσουν τους ενήλικες σε μια αστική τελετουργία, μεταμορφώνεται σε μια διαπολιτισμική και διαγενεακή συγκέντρωση, καλλιεργώντας συζητήσεις για το περιβάλλον που κατοικούμε και την πόλη των ονείρων μας.

Πληροφορίες:

Σάββατο 23/09/2023
Εγκαίνια: Δημαρχείο Ελευσίνας, 17:00
Το “Τελεστήριο των Θεματοφυλάκων του Χρόνου” θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 19:00 στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας

Κυριακή 24/09/2023
Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας, 11:00 – 13:00

Με την υποστήριξη

unnamed (19)

Τα παιδιά που διαμένουν αυτήν τη στιγμή στην Ελευσίνα, παρά το διαφορετικό υπόβαθρό τους, έχουν εκφράσει τις επιθυμίες τους για την πόλη του μέλλοντος, και τις προφητείες τους. Ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες προφήτες είναι ο τυφλός μάντης Τειρεσίας. Στην ψυχολογία, ο όρος «σύνδρομο Τειρεσίας» χρησιμοποιείται συχνά, αναφερόμενος στη συμπεριφορά όπου, όταν κάποιος/α λαμβάνει μια προσωπική προφητεία, τότε το άτομο πείθει τον εαυτό του για αυτό το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και τείνει να ερμηνεύει και να ενεργεί, συχνά ασυνείδητα, προς αυτή την κατεύθυνση. Ενώ μια αρνητική προφητεία μπορεί να είναι πολύ περιοριστική, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μια θετική θα μπορούσε να μας οδηγήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίησή της. Γι’ αυτό φιλοδοξούμε να οραματιστούμε την πόλη των επιθυμιών μας, ώστε η λαχτάρα μας να γίνει ο οδηγός μας, ο Πολικός Αστέρας, οδηγώντας μας στις καθημερινές μας προσπάθειες.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, μερικά από τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την εμπειρία θα μας οδηγήσουν σε ένα μέρος όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συγκλίνουν σε ένα ιδιαίτερο τελεστήριο.

Ολόκληρη η κοινότητα καλείται να συναντηθεί, να καθοδηγηθεί και να παίξει με τους Φύλακες του Χρόνου.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

IN SITU REALITIES Eleusis Documentary Festival

Με 12 πρεμιέρες ταινιών τεκμηρίωσης, εμπνευσμένες από την Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές και με σημαντικές συνεργασίες από τον χώρο του κινηματογράφου, εγκαινιάζεται το 1ο IN SITU REALITIES – Eleusis Documentary Festival, ένα έργο παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς.

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο το Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης, τη νέα γλυπτική εγκατάσταση της Στεφανίας Στρούζα, της καταξιωμένης εικαστικού η οποία μόλις πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο της φετινής Art Athina για νέους καλλιτέχνες.


Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας

Από τις 17 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του ανακαινισμένου εργοστασίου ΙΡΙΣ με το Μυστήριο 111 Ο Πήλινος Στρατός της Ελευσίνας από τον διεθνή καλλιτέχνη Juan Esteban Sandoval. Μία έκθεση-αφιέρωμα στους ανθρώπους που εργάζονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη Δυτική Αττική, ένα τεράστιο συλλογικό πορτρέτο που αντιπροσωπεύει όσους έχουν σφυρηλατήσει με τη δουλειά τους, τη σωματική τους προσπάθεια και τη ζωή τους τη σημερινή εικόνα του τόπου όπου κατοικούν. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της τελετής λήξης της 2023 Ελευσίς, Μυστήριο 1 Λήξη : Έναρξη | Μια τελετή.


Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μία σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes