Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη: Ιούνιος


Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη: Ιούνιος

Η νεανική ομάδα Cultterra παρουσιάζει τη δράση Ημέρες Δίψας (Thirstdays). Ο τίτλος αποτελεί ένα λογοπαίγνιο των αγγλικών λέξεων “Πέμπτης”, μέρα της εβδομαδιαίας συνάντησης της ομάδας, και της “δίψας”, σηματοδοτώντας τη δίψα των νέων της πόλης για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία 03.06.2023—28.06.2023
Τοποθεσία Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός
Αγαθού 42, Ελευσίνα , 19200

Οι άξονες της δράσης περνούν διαδοχικά από τις πιο άτυπες ενασχολήσεις μέχρι τις πιο τυπικές και ανοιχτές προς το κοινό εκδηλώσεις. Τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις γνωριmeet the locals: Φιορίντα Τσέναϊ, Αραξοβόλιν: Queer movie night, Cultterra goes to ARKPOLIS και γνωριmeet the locals: Ευθύμης Σερεμέτης.

3/6 Σάββατο στις 19:00 Αραξοβόλιν: Queer movie night
Καλώς ορίζουμε το μήνα Ιούνιο που έχει καθιερωθεί ως μήνας υπεριφάνιας με μια Queer ταινία στον σταθμό.

4/6 Κυριακή στις 12:00 γνωριmeet the locals: Φιορίντα Τσέναϊ
Η Φιορίντα Τσέναϊ γεννήθηκε το 1997 στη Λούσνια της Αλβανίας. Σε μικρή ηλικία μετανάστευσε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Μεγαλώνοντας ένιωθε μεγάλη ανάγκη να εκφραστεί μέσα απο τις τέχνες και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα. Η δουλειά της συνδυάζει τις οπτικές τέχνες με τον λόγο και την κίνηση – το σώμα. Εμπνέεται κυρίως απο τα καθημερινά της βιώματα και την ενδιαφέρουν τα κοινωνικά ζητήματα, η έννοια της ταυτότητας (μετανάστευσης και φύλου) και τα θέματα της ψυχικής υγείας. Πιστεύει στις συλλογικότητες και στην ομαδικότητα και τις θετικές επιρροές που μπορούν να έχουν μέσα στην κοινωνία.

12-18/6 Cultterra goes to ARKPOLIS
Ο μήνας Ιούνιος στην Ελευσίνα είναι αφιερωμένος στο μεγάλο φεστιβάλ “Συνοικισμοί”. Η ομάδα Cultterra θα είναι στην διαμόρφοση του νέου χώρου πολιτισμού μαζί με την ομάδα των TimeCircus.

18-25/6 γνωριmeet the locals: Ευθύμης Σερεμέτης
Ο Ευθύμης Σερεμέτης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην περιοχή της Ελευσίνας. Είναι Graffiti Street Artist αυτοδίδακτος και ξεκίνησε να αναπτύσσει πάθος για την ζωγραφική απο μικρή ηλικία μέσω του Graffiti και της hip hop κουλτούρας. Εκτός από την τέχνη του Graffiti του αρέσει να φτιάχνει Characters, Abstract και Pop Art με Watercolor μαρκαδόρους και ακρυλικά σπρει σε καμβάδες. Παρουσιάζει την δουλεια του στο διαδικτυο συνήθως συνδιασμένα με digital color effects για να κρατήσει τα αυθεντικα χρώματα της δουλειας του μόνο για αυτούς που θα το δούν από κοντά.

Coming soon
**Η δεύτερη Queer εκδήλωση στην Ελευσίνα είναι γεγονός!
Η ομάδα cultterra διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά την εκδήλωση Pride κρατώντας την υπόσχεση της να την καθιερώσει ως θεσμό της πόλης.**

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes