Μυστήριο 202 Ελευσίνια Πειστήρια


Μυστήριο 202 Ελευσίνια Πειστήρια

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Φεστιβάλ Αισχύλεια παρουσιάζουν το Μυστήριο 202 Ελευσίνια Πειστήρια, μία πολυμεσική, οπτικοακουστική παράσταση από τον Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. Foxmoor των Active Member) και την ομάδα «Ανάληψις», στο Αμφιθέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Συντελεστές:

Μουσική Σύνθεση – Στίχοι – Ερμηνεία – Ηχογραφήσεις: B.D. Foxmoor (aka Μιχάλης Μυτακίδης)
Field Recordings – Σχεδιασμός Ήχου: Ομάδα «Ανάληψις»
Συμμετοχή: Jamoan, Μαρία Πεΐδη, Δημήτρης Αιγινίτης
Ήχος: Μιχάλης Σκαράκης
Φωτισμοί: Αλέξης Προδρόμου
Κείμενο : Μύρωνας Παβένος

Συμμετοχή Σωτήριος Μυτακίδης (lesakaramon)

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Ημερομηνίες: 11 Σεπτεμβρίου | 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 12€, Μειωμένο (ΑΜΕΑ, Φοιτ.,Ανέργων) 5€
Προπώληση: viva.

Τα αγορασμένα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με το info@aisxylia.gr.

Στο πλαίσιο:

AISXYLEIA LOGO BLACK TRANSPARENT

Μουσική φτιαγμένη αποκλειστικά από ήχους της πόλης, δραματοποιημένο κινηματογραφικό υλικό και μία ρυθμικά λυρική αφήγηση για το παρελθόν του ελευσίνιου τόπου και τη σύνδεσή του με το σήμερα. Μία ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις (field recordings) από βιομηχανικές περιοχές, την καρδιά της πόλης, τους συνοικισμούς της έως και τη θάλασσα, η οποία φιλοδοξεί να αναδείξει την ιερότητα και την ιστορία της Ελευσίνας προσελκύοντας το ενδιαφέρον των νέων κατοίκων της.

Παράλληλα,  οι Active Member, γείτονες με πολλούς δεσμούς με την Ελευσίνα, θα παρουσιάσουν κομμάτια – ορόσημο της 30χρονης και πλέον ιστορίας τους εκ νέου επιμελημένα, με μελωδίες, συχνότητες και στίχους, που συντροφεύουν χιλιάδες νέους κάθε ηλικίας. Το υλικό που θα προκύψει από τις βιντεοσκοπήσεις και τις ηχογραφήσεις θα μείνει στην περιοχή της Ελευσίνας ως μια δημιουργία – παρακαταθήκη χωρίς προηγούμενο.

Το υλικό που θα προκύψει από τις βιντεοσκοπήσεις και τις ηχογραφήσεις θα μείνει στην περιοχή της Ελευσίνας ως μια δημιουργία-παρακαταθήκη χωρίς προηγούμενο.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes