Μυστήριο 200 Μυθολογικοί Κήποι – Α Crack


Μυστήριο 200 Μυθολογικοί Κήποι - Α Crack

Το Μυστήριο 200 Μυθολογικοί Κήποι μεταμορφώνει έναν άδειο, και έρημο χώρο σε εύφορο τόπο και κήπο, όπου θα επιχειρηθεί η αναβίωση του αφηγήματος της αρχαίας Ελευσίνας και της αρχαίας Ελλάδας, καθώς και η διασύνδεσή τους με την πρόσφατη και σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Brian Michaels
Επιμελητές: Brian Michaels & Σωζήτα Γκουντούνα
Βοτανολόγος: Peter Pretscher
Ηθοποιοί: Ανδρέας Κωνσταντίνου & Nisren Faour</strong
Σχεδιασμός του κήπου: Tillman Prescher
Εφαρμογή Τελικού Κήπου: Landoffice
Παραγωγή: Out Of The Box (Greece in USA), Discover Greek Culture, Kate Peila
Συντονισμός έργου:
Γεωργία Βουδούρη – Διευθύντρια Πολιτιστικής Ανάπτυξης 2023 Ελευσίς
Νεοκλής Μαντάς – Προϊστάμενος Πολιτιστικής Ανάπτυξης 2023 Ελευσίς

Μία διοργάνωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα Της Ευρώπης

Πληροφορίες:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
20:00 – 21:30 | Anna Furse, Nicole Dimitrakopoulou, Shona Morris
a Crack

Σε έναν ανθισμένο οικολογικό μικρόκοσμο, ο οποίος θα αιχμαλωτίσει την προσοχή των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης στους Δημήτριους κήπους και στις ιαματικές ενέργειές σε αντιδιαστολή με την εντεινόμενη περιβαλλοντική κρίση και υποβάθμιση. Ο κήπος είναι ο πυρήνας του έργου, αλλά θα εμπλουτίζεται μέσω δράσεων που ερμηνεύουν τόσο τον αρχαίο όσο και το σύγχρονο κόσμο.

Αντλώντας από τη σύγχρονη οικοπολιτιστική αισθητική, τα Live Acts (Ζωντανές Δράσεις) θα περιλαμβάνουν ηχοτοπία, παραστάσεις, προβολές, ξεναγήσεις από διεθνείς και τοπικούς καλλιτέχνες. Πρώτη δράση η μεταιχμιακά ονειροπόλα και ειρωνική performance “Α Crack” της Anna Furse, που θα παρουσιαστεί την 1η Οκτωβρίου 2023. Ηχοτοπία, performances και προβολές υπό την επιμέλεια των Brian Michaels, Sozita Goudouna και Kate Peila.

Το  “Α Crack” είναι ένα νέο αγγλοελληνικό θεατρικό έργο για φλέγοντα ζητήματα του σήμερα. Ειρωνικό, σουρεαλιστικό, σκοτεινό και αστείο, σε αυτόν τον σωματικά φορτισμένο διάλογο το ντουέτο μοιράζεται το άγχος, την απόγνωση και την ελπίδα τους.

Το  “Α Crack” μιλάει για καταστροφή, έναν κόσμο που γέρνει στον άξονά του. Κοιτάζει απερίσπαστα την άβυσσο, ενώ φαντάζεται ουτοπία. Εκφράζει μια αναζήτηση για νόημα, ανανέωση και μια πορεία προς το μέλλον. Το κείμενο βρίσκεται κάπου μεταξύ της κοινοτοπίας και του επείγοντος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του φιλοσοφικού λόγου της ελληνικής τραγωδίας. Οι ερμηνευτές λένε τα όνειρά τους, τον πανικό τους, τη δίψα τους για αλλαγή.

Το  “Α Crack” συνδημιουργείται και ερμηνεύεται από δύο γυναίκες καλλιτέχνες, που η καθεμία κατοικεί σε διαφορετικούς και νέους κόσμους μετά το Brexit: έχουν τρεις δεκαετίες διαφορά ηλικίας, η μία μητέρα και η άλλη γιαγιά.

Υποστηρίζεται από το Unity Theatre Trust και το Arts Council England.

Θεματικός Άξονας

Περιβάλλον

Ο δεύτερος άξονας επικεντρώνεται στο περιβάλλον, την αειφορία και την ευημερία, αναζητώντας νέους τρόπους για να γίνει η πόλη δική μας και εστιάζοντας στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τη φύση και το περιβάλλον ως προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο θεματικός άξονας Περιβάλλον περιλαμβάνει τα τρία θέματα/έννοιες “Δήμητρα-Μητέρα Γη”, “Περσεφόνη” και “Φεστιβάλ Οικοκουλτούρας”, που αντιστοιχούν σε σημαντικά χαρακτηριστικά της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes