Μυστήριο 135 Trust In Play

Μυστήριο 135 Trust In Play

Από τη Δευτέρα 17 έως το Σάββατο 22 Ιουλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει τον τρίτο κύκλο του Μυστήριο 135 Trust In Play_School of Urban Game Design_the Elefsina Cycles, με τίτλο Παίζοντας με το Μυστήριο: Θερινό σχολείο στην Ελευσίνα.

30 δημιουργοί απ’ όλο τον κόσμο γεμίζουν την Ελευσίνα με παιχνίδια! Γνωρίστε τους, βοηθήστε τους να στήσουν παιχνίδια με θέμα την Ελευσίνα και το Μυστήριο και γίνετε και εσείς μέρος μιας μεγάλης κοινότητας δημιουργών.

Με αφετηρία το Μεξικό, την Ιαπωνία, την Ιταλία, την Μπουρκίνα Φάσο, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Ολλανδία, την Κύπρο, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες, 30 σχεδιαστές παιχνιδιών, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, ανθρωπολόγοι, παραμυθάδες και ειδικοί στο παιχνίδι, ξεκινούν το ταξίδι τους για να φτάσουν στην Ελευσίνα στις 16 Ιουλίου, να γνωρίσουν το Μυστήριο και να δημιουργήσουν μαζί για μια εβδομάδα. Με επίκεντρο το 4ο Γυμνάσιο και το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, θα σχεδιάσουν παιχνίδια και εμπειρίες με τους κατοίκους της Ελευσίνας για μια εβδομάδα. Κάποιες από τις δραστηριότητες θα είναι ανοιχτές για το κοινό. Ακολουθήστε το παιχνίδι!

Δευτέρα 17 Ιουλίου
11:00 | Βασιλεία Βαξεβάνη – Γεύσου το ρόδι – Ένας περίπατος στους μύθους και τις τελετουργίες των Ελευσίνιων Μυστηρίων.
16:00 | Sebastian Quack – Σχεδιασμός παιχνιδιών στον δημόσιο χώρο

Τρίτη 18 Ιουλίου
16:00 | Tiz Creel – Σχεδιάζοντας το παιχνίδι σε όλες τις μορφές, από το ψηφιακό έως το παιχνίδι στο δρόμο

Πέμπτη 20 Ιουλίου
16:00 | Χρήστος Παπαμιχαήλ – Τέχνη και προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο (Ιmpact hub, Καραϊσκάκη 28 | Αθήνα)

Παρασκευή 21 Ιουλίου – Ακύρωση
Playtesting – Ελάτε μετά τις 20:00 να παρακολουθήσετε τους σχεδιαστές σε δράση και να τους βοηθήσετε να δοκιμάσουν τα παιχνίδια τους. Κέντρο αναφοράς το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας (Νικολαΐδου 39 & Λάσκου).

Σάββατο 22 Ιουλίου
Game Night: μια βραδιά παιχνιδιών με θέμα το μυστήριο. Θα μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια μαζί με τους σχεδιαστές, να μάθετε για το σχεδιασμό παιχνιδιών στο δημόσιο χώρο και να τους βοηθήσετε να τα βελτιώσουν. Κέντρο αναφοράς το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, Νικολαϊδου 39 και Λάσκου στις 20:30

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων (αγγλικά) εδώ

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.


Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει για πρώτη φορά στις 29 και 30 Μαρτίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, συνέδριο με τίτλο “Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα” | Eπιτέλεση Αρχαιολογικών χώρων και ανασκαφή ανθρώπινων εμπειριών. Η διήμερη αυτή συνάντηση διεξάγεται στο πλαίσιο της σύνθετης δράσης τέχνης Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση του διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα στους τομείς των Τεχνών και της Αρχαιολογίας.


Πιλοτικές Πόλεις / Pilot Cities

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας χαρτογραφούν τη θέση του πολιτισμού στην πόλη τους σήμερα
και διαμορφώνουν τις προτεραιότητες του αύριο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes