Μυστήριο 135 Trust In Play

Μυστήριο 135 Trust In Play

Από τη Δευτέρα 17 έως το Σάββατο 22 Ιουλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει τον τρίτο κύκλο του Μυστήριο 135 Trust In Play_School of Urban Game Design_the Elefsina Cycles, με τίτλο Παίζοντας με το Μυστήριο: Θερινό σχολείο στην Ελευσίνα.

30 δημιουργοί απ’ όλο τον κόσμο γεμίζουν την Ελευσίνα με παιχνίδια! Γνωρίστε τους, βοηθήστε τους να στήσουν παιχνίδια με θέμα την Ελευσίνα και το Μυστήριο και γίνετε και εσείς μέρος μιας μεγάλης κοινότητας δημιουργών.

Με αφετηρία το Μεξικό, την Ιαπωνία, την Ιταλία, την Μπουρκίνα Φάσο, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Ολλανδία, την Κύπρο, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες, 30 σχεδιαστές παιχνιδιών, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, ανθρωπολόγοι, παραμυθάδες και ειδικοί στο παιχνίδι, ξεκινούν το ταξίδι τους για να φτάσουν στην Ελευσίνα στις 16 Ιουλίου, να γνωρίσουν το Μυστήριο και να δημιουργήσουν μαζί για μια εβδομάδα. Με επίκεντρο το 4ο Γυμνάσιο και το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, θα σχεδιάσουν παιχνίδια και εμπειρίες με τους κατοίκους της Ελευσίνας για μια εβδομάδα. Κάποιες από τις δραστηριότητες θα είναι ανοιχτές για το κοινό. Ακολουθήστε το παιχνίδι!

Δευτέρα 17 Ιουλίου
11:00 | Βασιλεία Βαξεβάνη – Γεύσου το ρόδι – Ένας περίπατος στους μύθους και τις τελετουργίες των Ελευσίνιων Μυστηρίων.
16:00 | Sebastian Quack – Σχεδιασμός παιχνιδιών στον δημόσιο χώρο

Τρίτη 18 Ιουλίου
16:00 | Tiz Creel – Σχεδιάζοντας το παιχνίδι σε όλες τις μορφές, από το ψηφιακό έως το παιχνίδι στο δρόμο

Πέμπτη 20 Ιουλίου
16:00 | Χρήστος Παπαμιχαήλ – Τέχνη και προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο (Ιmpact hub, Καραϊσκάκη 28 | Αθήνα)

Παρασκευή 21 Ιουλίου – Ακύρωση
Playtesting – Ελάτε μετά τις 20:00 να παρακολουθήσετε τους σχεδιαστές σε δράση και να τους βοηθήσετε να δοκιμάσουν τα παιχνίδια τους. Κέντρο αναφοράς το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας (Νικολαΐδου 39 & Λάσκου).

Σάββατο 22 Ιουλίου
Game Night: μια βραδιά παιχνιδιών με θέμα το μυστήριο. Θα μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια μαζί με τους σχεδιαστές, να μάθετε για το σχεδιασμό παιχνιδιών στο δημόσιο χώρο και να τους βοηθήσετε να τα βελτιώσουν. Κέντρο αναφοράς το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, Νικολαϊδου 39 και Λάσκου στις 20:30

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων (αγγλικά) εδώ

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes