Μυστήριο 114 Everything Open

Συντελεστές:

Ένα έργο της ομάδας: Novoflot
Σκηνοθεσία-Σύλληψη: Sven Holm
Μουσική διεύθυνση: Vicente Larrañaga
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Antonis Anissegos, Hayden Chisholm
Σκηνικά – Κοστούμια: Elisa Limberg
Κινηματογράφηση: Mirko Borscht
Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής: Dörte Wolter
Συνεργάτες παραγωγής: Cultόpια, ensemble DissonArt
Συμπαραγωγή: The Senate Department for Culture and Europe, Berlin (DE)

Πληροφορίες:

5 – 7 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 20:00
Σημείο εκκίνησης: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας
Διάρκεια δράσης: 120’
Είσοδος ελεύθερη

Προτείνεται στο κοινό να φοράει ζεστά  ρούχα.

Ο ρηξικέλευθος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο παρουσιάζει από τις 5 έως τις 7 Μαΐου το Μυστήριο 114 Everything Open, ένα έργο όπερας στο δημόσιο χώρο, όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μία ευφάνταστη διαδρομή.

Ξεκινώντας από το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, περνώντας έξω από χώρους κλειστούς, όπως μικρά καταστήματα ή ανενεργές επιχειρήσεις, η καλλιτεχνική ομάδα Novoflot θα παρουσιάσει μία καινοτόμο περιπατητική μουσικο – θεατρική δράση, διασχίζοντας -μαζί με τους θεατές- τον πεζόδρομο της οδού Νικολαΐδου, κατά μήκος του Αρχαιολογικού Χώρου, καταλήγοντας μέσω της οδού Κανελλοπούλου στο ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας “Everything Open” που συνδέει την όπερα με μια άλλη πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς που επλήγη βαθιά από την πανδημία: το λιανικό εμπόριο και τους χώρους διασκέδασης και εστίασης. Τα δύο πρώτα μέρης της τριλογίας δημιουργήθηκαν στο Βερολίνο το 2022 ενώ για την Ελευσίνα οι Novoflot αναπτύσσουν το τρίτο μέρος του έργου, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα τόσο στην κλασική/σύγχρονη όσο και στην τζαζ/αυτοσχεδιαζόμενη μουσική Αντώνη Ανισέγκο, τον βραβευμένο σαξοφωνίστα και πολυοργανίστα από τη Νέα Ζηλανδία Hayden Chisholm και μια σειρά ετερόκλητων μουσικών συνόλων, όπως το τολμηρό σύνολο dissonArt από τη Θεσσαλονίκη, την κολεκτίβα ρομά μουσικών DK Heroes από το Βελιγράδι.

Συμμετέχουν μέλη της χορωδίας Μικρασιατών Ελευσίνας (Αποστολάκη Ελένη, Ασημακόπουλος Γρηγόρης, Βαγγέλης Τσακίρογλου, Βιδάλης Δημήτρης, Γοναλάκης Μιχαήλ, Δασκάλου Μαρίνα, Δελαβέρη Βούλα, Δουκλιά Ελένη, Δρακούλης Νίκος, Ζέπκα Μαρία, Καραβερβέρη Ευστρατία, Καρακίτσου Φρόσω, Καρατζά Βιργινία, Κατριαδάκη Μαργαρίτα, Κατρριβέση Χριστίνα, Κατσέλη Σταματία, Κόρρας Θοδωρής, Λιούρα Μαρία, Λιώλη Παναγιώτα, Μαρινάκης Γιάννης, Μιχαήλος Περικλής, Μπέλση Αιμιλία, Παρασκευοπούλου Παναγιώτα, Πέππα Ευαγγελία, Πολυβού Κατερίνα, Σακελαριου Γαρυφαλλιά, Σαρετζιώτη Κατερίνα, Σκανδαλάκη Ιουλία, Τότσικα Ευαγγελία, Τσακίρογλου Βαγγέλης, Τσαντήλα Βασιλική, Τσαντήλα Παναγιώτα, Τσολάκη Ευγενία, Φρονιμάκη Χριστίνα, Χανή Δήμητρα, Καρέλος Νικόλαος) και σπουδαστές της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών (Αγαπητού Σοφία, Βλάχου Μαρκέλλα, Δεμερτζή Μαρία, Δημόπουλος Λευτέρης, Επισκόπου Νιόβη Κογκάκη Σταυρούλα, Κόλλια Νεφέλη, Κολλιάτου Αθηνά, Κούκου Μυρτώ, Λεμτζίδης Χρήστος, Νικολιδάκη Σμαράγδα, Νταβέλη Αγγελική, Παπαϊωάννου Εμμανουήλ, Στενού Ευτυχία, Στράντζαλη Δανάη, Τσούμα Κατερίνα, Φαρμακοπούλου Σοφία, Φούφι Ντοριάννα, Φραγκούλη Ελενάνθη).

Οι Novoflot έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμα θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη. Οι παραγωγές τους είναι μουσικο – θεατρικά δρώμενα ενίοτε σε μη συμβατικούς παραστατικούς χώρους: όχι μόνο σε θέατρα, όπερες, αίθουσες συναυλιών και εκθεσιακούς χώρους, αλλά και σε αθλητικά στάδια και ναούς, ενσωματώνοντας τον δημόσιο χώρο στη σύλληψή τους. Συνεργάζονται τακτικά με μια εκλεκτή ομάδα διεθνών καλλιτεχνών από διάφορα καλλιτεχνικά πεδία, καθιστώντας τους έναν πρωτοποριακό θίασο όπερας, που σχετίζεται με και απευθύνεται σε ευρύ φάσμα διαφορετικών ακροατηρίων, καθώς προσαρμόζεται συνεχώς στις τοπικές ιδιαιτερότητες των προορισμών όπου περιοδεύει.

 

 

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME


Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.


Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει για πρώτη φορά στις 29 και 30 Μαρτίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, συνέδριο με τίτλο “Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα” | Eπιτέλεση Αρχαιολογικών χώρων και ανασκαφή ανθρώπινων εμπειριών. Η διήμερη αυτή συνάντηση διεξάγεται στο πλαίσιο της σύνθετης δράσης τέχνης Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση του διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα στους τομείς των Τεχνών και της Αρχαιολογίας.


Πιλοτικές Πόλεις / Pilot Cities

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας χαρτογραφούν τη θέση του πολιτισμού στην πόλη τους σήμερα
και διαμορφώνουν τις προτεραιότητες του αύριο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes