Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΠΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ


Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΠΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Η Cultterra η ομάδα νέων Ελευσίνας, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη διοργάνωση ενός δεύτερου σημαντικού Queer Event στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου, συνέχεια του πρώτου Pride Ελευσίνας που διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2022. Το event έχει ως στόχο να προάγει τη διαφορετικότητα, να ενισχύσει την κοινότητα, και να προσφέρει έναν ασφαλή χώρο έκφρασης για όλα τα άτομα.

Πληροφορίες:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
16:00-23:00 ΣΤΟ X-BOWLING ART CENTER ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Πρόγραμμα:

16:00 Πόρτες Ανοίγουν – Έκθεση καλλιτέχνη τοπικής κοινότητας: Asparagus plumosa

-Περίπτερο απο Queer Space Athens
-Θετική Φωνή- Red Umbrella- Checkpoint
– Makeup Corner από την Μαριάννα
– Pride Photo Corner

17:00 – 21:00 Athens Checkpoint

| Ενημέρωση σεξουαλικής υγείας & δωρεάν και ανώνυμα, γρήγορο τεστ για HIV και ηπατίτιδες Β και C.

18:00 Παρουσίαση ομιλητών, λίγα λόγια για την ταινία

| Προβολή ταινίας μικρού μήκους “Ιστορίες Υπερηφάνειας” της Φιορίντα Τσενάι
| Κεντρική Ομιλία “Υπάρχει ΛΑΟΚΤΙ+ κοινότητα στην Ελευσίνα!”
| Ομιλητές: Φώφη Τσεσμελή, Μαριανέλλα Κλώκα
| Συντονισμός: Πέρρυ Παπαπέτρου

20:00 Live Acoustic

| Επιμέλεια: Άγγελος Χρηστάκης

Πιάνο : Άγγελος Χρήστακης
Φωνή: Δήμητρα Henderson

21:30 Γιορτάζουμε την διαφορετικότητα!

|Καραόκε Πάρτυ

Στην Cultterra, τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Άλλωστε, πρόκειται για τη γιορτή της ποικιλομορφίας, της αποδοχής, της ατομικότητας και της διασφάλισης ότι όλα έχουν την ελευθερία να αγαπούν και να εκφράζονται αυθεντικά. Η υποστήριξη της ομάδας απέναντι στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ δεν είναι μόνο ζήτημα δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέσα από προώθηση των πρωτοποριακών πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη διοργάνωση ενός δεύτερου σημαντικού Queer Event στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου, συνέχεια του πρώτου Pride Ελευσίνας που διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2022. Το event έχει ως στόχο να προάγει τη διαφορετικότητα, να ενισχύσει την κοινότητα, και να προσφέρει έναν ασφαλή χώρο έκφρασης για όλα τα άτομα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση της Cultterra αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη διαφύλαξη της πολυφωνίας και της διαφορετικότητας στην κοινότητά μας. Μέσα από τον πολιτισμό, την τέχνη, και τις εκδηλώσεις, επιδιώκουμε να προωθήσουμε την αποδοχή και τον σεβασμό σε κάθε μορφή έκφρασης.

Το Queer Event δεν αποτελεί μόνο μια συγκέντρωση, αλλά είναι μια πλατφόρμα ώστε να ακουστούν οι φωνές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, να εκφραστεί η τέχνη, και να ενισχυθούν οι δεσμοί της κοινότητας. Με ποικίλες δραστηριότητες, live performances, εκπαιδευτικά workshops και ομιλίες- συζητήσεις με νόημα, προσφέρουμε έναν χώρο για διάλογο και αμοιβαία κατανόηση.

Σας περιμένουμε λοιπόν να δείξουμε πως υπάρχει ενεργή ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο Θριάσιο Πεδίο, σε μια εκδήλωση ανοιχτή προς όλα τα άτομα. Μια μέρα γεμάτη με ενδιαφέροντα ψυχαγωγικά, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα.

Γιατί ναι, υπάρχει ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο Θριάσιο Πεδίο!

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME


Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.


Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει για πρώτη φορά στις 29 και 30 Μαρτίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, συνέδριο με τίτλο “Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα” | Eπιτέλεση Αρχαιολογικών χώρων και ανασκαφή ανθρώπινων εμπειριών. Η διήμερη αυτή συνάντηση διεξάγεται στο πλαίσιο της σύνθετης δράσης τέχνης Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση του διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα στους τομείς των Τεχνών και της Αρχαιολογίας.


Πιλοτικές Πόλεις / Pilot Cities

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας χαρτογραφούν τη θέση του πολιτισμού στην πόλη τους σήμερα
και διαμορφώνουν τις προτεραιότητες του αύριο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes