Η Χλόη στην Ελευσίνα


Η Χλόη στην Ελευσίνα

Η Χλόη στην Ελευσίνα, της Ερατώς Κουτσουδάκη – Γερολύμπου σε εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς “Οι περιπέτειες της Χλόης στην Ιστορία”.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Ερατώ Κουτσουδάκη – Γερολύμπου Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Παλαίο Δημαρχείο Ελευσίνας  (Πεζόδρομος Νικολαΐδου, 17:00)

Η Χλόη μέσα το απίθανο ταξίδι της στον χωροχρόνο συναντά σημαντικές φυσιογνωμίες του παρελθόντος, άλλοτε ιστορικά και άλλοτε φανταστικά πρόσωπα μέσα από περιστατικά που γίνονται αστεία, ακριβώς λόγω της διαφοράς στις συνήθειες και στους τρόπους των ανθρώπων από άλλες εποχές. Μπλέκει σε απίστευτες περιπέτειες που μέσα από αυτές θα έρθει σε επαφή με όψεις της νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αλλά οι γνωριμίες της Χλόης με διάφορες σημαντικές φυσιογνωμίες του παρελθόντος είχαν και συνέχεια! Είχε πολλά ακόμα να μάθει για τη γενέτειρα του Αισχύλου, που μετατράπηκε από τον 19ο αιώνα σε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα της Ελλάδας.

Η συγγραφέας και αρχιτέκτονας-μουσειολόγος, Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου, μάς συστήνεται με το πρώτο της παιδικό βιβλίο, που αποτελεί και το μοναδικό στο είδος του που μιλάει για την Ελευσίνα, την αρχαιότερη και μικρότερη πόλη της Ευρώπης που γίνεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Η έκδοση περιλαμβάνει χάρτη της πόλης και σύντομο ευρετήριο με πληροφορίες για όλα τα μυθικά και ιστορικά πρόσωπα που παρουσιάζονται στο βιβλίο. Ένα απολαυστικό κείμενο γνώσεων για μικρούς και μεγάλους που πλαισιώνεται από την ιδιαίτερη εικονογράφηση του βραβευμένου Φίλιππου Φωτιάδη.

Οι περιπέτειες της Χλόης όμως, δεν σταματούν εδώ! Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο Η Χλόη στον Εθνικό κήπο, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο 2023 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

IN SITU REALITIES Eleusis Documentary Festival

Με 12 πρεμιέρες ταινιών τεκμηρίωσης, εμπνευσμένες από την Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές και με σημαντικές συνεργασίες από τον χώρο του κινηματογράφου, εγκαινιάζεται το 1ο IN SITU REALITIES – Eleusis Documentary Festival, ένα έργο παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς.

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο το Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης, τη νέα γλυπτική εγκατάσταση της Στεφανίας Στρούζα, της καταξιωμένης εικαστικού η οποία μόλις πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο της φετινής Art Athina για νέους καλλιτέχνες.


Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας

Από τις 17 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του ανακαινισμένου εργοστασίου ΙΡΙΣ με το Μυστήριο 111 Ο Πήλινος Στρατός της Ελευσίνας από τον διεθνή καλλιτέχνη Juan Esteban Sandoval. Μία έκθεση-αφιέρωμα στους ανθρώπους που εργάζονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη Δυτική Αττική, ένα τεράστιο συλλογικό πορτρέτο που αντιπροσωπεύει όσους έχουν σφυρηλατήσει με τη δουλειά τους, τη σωματική τους προσπάθεια και τη ζωή τους τη σημερινή εικόνα του τόπου όπου κατοικούν. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της τελετής λήξης της 2023 Ελευσίς, Μυστήριο 1 Λήξη : Έναρξη | Μια τελετή.


Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μία σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes