Η Χλόη στην Ελευσίνα


Η Χλόη στην Ελευσίνα

Η Χλόη στην Ελευσίνα, της Ερατώς Κουτσουδάκη – Γερολύμπου σε εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς “Οι περιπέτειες της Χλόης στην Ιστορία”.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Ερατώ Κουτσουδάκη – Γερολύμπου Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Παλαίο Δημαρχείο Ελευσίνας  (Πεζόδρομος Νικολαΐδου, 17:00)

Η Χλόη μέσα το απίθανο ταξίδι της στον χωροχρόνο συναντά σημαντικές φυσιογνωμίες του παρελθόντος, άλλοτε ιστορικά και άλλοτε φανταστικά πρόσωπα μέσα από περιστατικά που γίνονται αστεία, ακριβώς λόγω της διαφοράς στις συνήθειες και στους τρόπους των ανθρώπων από άλλες εποχές. Μπλέκει σε απίστευτες περιπέτειες που μέσα από αυτές θα έρθει σε επαφή με όψεις της νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αλλά οι γνωριμίες της Χλόης με διάφορες σημαντικές φυσιογνωμίες του παρελθόντος είχαν και συνέχεια! Είχε πολλά ακόμα να μάθει για τη γενέτειρα του Αισχύλου, που μετατράπηκε από τον 19ο αιώνα σε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα της Ελλάδας.

Η συγγραφέας και αρχιτέκτονας-μουσειολόγος, Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου, μάς συστήνεται με το πρώτο της παιδικό βιβλίο, που αποτελεί και το μοναδικό στο είδος του που μιλάει για την Ελευσίνα, την αρχαιότερη και μικρότερη πόλη της Ευρώπης που γίνεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Η έκδοση περιλαμβάνει χάρτη της πόλης και σύντομο ευρετήριο με πληροφορίες για όλα τα μυθικά και ιστορικά πρόσωπα που παρουσιάζονται στο βιβλίο. Ένα απολαυστικό κείμενο γνώσεων για μικρούς και μεγάλους που πλαισιώνεται από την ιδιαίτερη εικονογράφηση του βραβευμένου Φίλιππου Φωτιάδη.

Οι περιπέτειες της Χλόης όμως, δεν σταματούν εδώ! Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο Η Χλόη στον Εθνικό κήπο, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο 2023 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 28 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 19 Μαΐου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.


Μυστήριο 14 Human Requiem In Eleusis

Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Γάλλου κινηματογραφιστή Stephan Talneau για την ομώνυμη παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία Sasha Waltz, παρουσία των δημιουργών της.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes