Golden City – Μυστήριο Κανάλι


Golden City - Μυστήριο Κανάλι

Ένα παραλιακό κέντρο πολιτισμού σε Ελευσίνα και Βρέμη που μέσα από μουσική, ιστορίες, έρευνες και περφόρμανς ανοίγει ένα ζωντανό διάλογο ανάμεσα στους πολίτες της Ευρώπης 

“Golden City“ – Βρέμη (Γερμανία)

και “Μυστήριο Κανάλι” – Ελευσίνα (Ελλάδα)

Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 16 Ιουλίου μια ηλεκτρονική γέφυρα επικοινωνίας θα στηθεί ανάμεσα στην Ελευσίνα και την Βρέμη της Γερμανίας, πόλεις με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά (θάλασσα, λιμάνια, ανενεργά βιομηχανικά κτίρια, κλπ.).Πρόκειται για το “Golden City – Μυστήριο Κανάλι”, που στηρίζεται σε ιδέα της Γερμανίδας μουσικού και σκηνοθέτη Frauke Wilhelm, η οποία συνεργάζεται με τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Δημήτρη Μπαμπίλη, Τατιάννα Πίττα και Adrian Frieling, καθώς και την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Κάμερες θα καταγράφουν σε μόνιμη βάση ό,τι συμβαίνει στους δύο χώρους και θα το προβάλλουν αντίστροφα στις δύο μεγάλες οθόνες που θα έχουν στηθεί σε Ελευσίνα και Βρέμη, δίνοντας έτσι την εντύπωση ενός κοινού χώρου. Οι καλλιτέχνες και από τις δύο πλευρές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για αυτήν την ιδιαίτερη “συνομιλία”, το οποίο θα περιλαμβάνει μικρότερες και μεγαλύτερες “παραστάσεις”, υπαίθρια δρώμενα και συναντήσεις μουσικών σχημάτων, εργατικών σωματείων, λεσχών πλεξίματος και άλλων. Θα υπάρχει μπόλικο τραγούδι, χορός, συζητήσεις και διαδραστικά παιχνίδια με το κοινό. Οι θεατές θα συζητήσουν για τη ζωή τους, τη δουλειά τους, θα πουν ιστορίες της πόλης τους, τα όνειρά τους (για την Ευρώπη) και τις ανησυχίες τους.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 99 The Ark - Τριήμερη Γιορτή

H 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στήνει μια τριήμερη γιορτή για να αποχαιρετήσει τη βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus που επιστρέφει στην Αμβέρσα μετά από έξι μήνες και να παραδώσει – και επίσημα πλέον – το ARKOPOLIS, την κιβωτό αιώνιας νεότητας, αυτό τον μοναδικό χώρο πολιτισμού στους νέους και στους κατοίκους της Ελευσίνας.

Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ Τριλογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει για πρώτη φορά μαζί, τα καλλιτεχνικά έργα της τριλογίας Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μιας πολυετούς έρευνας με θέμα τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και την επανεκκίνηση της ζωής σε έναν νέο τόπο.

Μυστήριο 166 State of Emergency

Μέσα στην τραγική συγκυρία των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει, από τις 8 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, ένα εικαστικό έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, την εγκατάσταση Μυστήριο 166 State of Emergency του εικαστικού Αθανάσιου Κανάκη στο παλαιό μηχανουργείο της Φιλομήλα 3.


Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes