Μυστήριο 40 9ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος


Μυστήριο 40 9ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, το 9ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος πραγματοποιείται από την 1η έως και τις 10 Ιουλίου 2021, διαδικτυακά, μέσα από την πλατφόρμα του estage.gr σε διοργάνωση Baumstrasse (Δρόμος με Δέντρα) και με την επικοινωνιακή υποστήριξη της Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Εγκαινιάζοντας το τριετές πρόγραμμα με θέμα την Ορέστεια του Αισχύλου, η φετινή διοργάνωση φέρει τον τίτλο “Σημειώσεις για μια Ορέστεια στην πανδημία” και ανοίγει με την βιντεοσκοπημένη παράσταση – αναλόγιο των Μυγών του Ζαν Πωλ Σαρτρ σε νέα μετάφραση της Νικολέττας Φριντζήλα. Η παράσταση προβάλλεται σε τρία μέρη.

Στο δεκαήμερο πρόγραμμα του Αττικού Σχολείου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει μία σειρά από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και κινηματογραφικά αφιερώματα, όπως η μουσική παράσταση αναλογίου ΜΗΔΕΙΑ -ένα τραγούδι, κλείνοντας έτσι τον κύκλο για τον Έρωτα στην τραγωδία, η βιντεοσκοπημένη παράσταση του Προμηθέα Δεσμώτη της ομάδας Δρόμος με Δέντρα από το Παλαιό Ελαιουργείο και τις ταινίες Σημειώσεις για μια Αφρικανική Ορέστεια του Πιέρ Πάολο Παζολίνι και Ο άρχοντας των Μυγών του Πίτερ Μπρουκ.

Επιπλέον, ειδική βαρύτητα έχουν και τα masterclasses υπό μορφή συνέντευξης με τίτλο «Συναντήσεις». Σε αυτές, ένας μαθητής συναντά τον δάσκαλό του και συζητούν για την τέχνη και την ζωή, την μέθοδο, την εκπαίδευση και ό,τι άλλο προκύπτει από την ουσιαστική γνωριμία ενός μαθητή με τον δάσκαλό του. Στις «Συναντήσεις» συμμετέχουν: η ηθοποιός, σκηνοθέτις και δασκάλα θεάτρου Ρούλα Πατεράκη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης, η χορεύτρια χορογράφος Λίντα Καπετανέα και ο χορογράφος Γιόζεφ Φρούτσεκ, η σπουδαία τραγουδίστρια και συνθέτρια Σαβίνα Γιαννάτου, η δασκάλα τραγουδιού Μαρίνα Σάττι και οι “Fonέs” Ερασμία Μαρκίδη και Έλενα Λεώνη, ο συνθέτης και σκηνογράφος Βασίλης Μαντζούκης, η θεατρολόγος σκηνοθέτις Τζωρτζίνα Κακουδάκη και ο μεγάλος μάστορας του θεάτρου σκιών Άθως Δανέλλης σε μία εκ βαθέων συζήτηση με τον νέο καραγκιοζοπαίχτη και θεατρολόγο Νικόλα Τζιβελέκη. Ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωσήφ Βιβιλάκης θα μιλήσει για τους θεούς του Αισχύλου, κι η Μάρθα Φριντζήλα για τον ρόλο του Χορού στο αρχαίο δράμα.

Τέλος, το 9ο Αττικό Σχολείο και φέτος θα προσφέρει 15 υποτροφίες για τους ενδιαφερόμενους που είναι κάτοικοι Ελευσίνας.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του estage.gr για παρακολούθηση από την πρεμιέρα τους μέχρι τις 10 Ιουλίου στις 23.59.

 

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME


Πόλη - Πολιτισμός - Παρακαταθήκη

Μια σειρά συζητήσεων με τίτλο Πόλη – Πολιτισμός – Παρακαταθήκη (3 Π) διοργανώνει η 2023 Ελευσίς στις 9, 16 και 26 Φεβρουαρίου στο Παλαιό Δημαρχείο και στο Αναψυκτήριο Ελευσίνας.


Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes