NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Εγκαινιάστηκε το ARKOPOLIS, η κιβωτός αιώνιας νεότητας της βελγικής κολλεκτίβας των TimeCircus!

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα χαράς αλλά και βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 18 Ιουνίου, τα εγκαίνια της δράσης Μυστήριο 99 The Ark, μίας κιβωτού αιώνιας νεότητας, ενός χώρου πολιτισμού που δημιούργησε για την πόλη της Ελευσίνας η βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus.

Η γιορτή ξεκίνησε το πρωί, διήρκεσε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και τα είχε όλα: φαγητό, μουσική, dj sets, performances, παραστάσεις τσίρκου, pop-up events αλλά και πολλές εκπλήξεις. Στα επίσημα εγκαίνια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, γενικός καλλιτεχνικός διευθυντής της 2023 Ελευσίς, η Γεωργία Βουδούρη, διευθύντρια Πολιτιστικής Ανάπτυξης και συντονίστρια του έργου, ο Bram Soli από την ομάδα των TimeCircus και η Fjorida Cenaj από την ομάδα των Cultterra, παρουσία εκπροσώπων της Πρεσβείας του Βελγίου, καλεσμένων και συνεργατών απ’ όλο τον κόσμο και -φυσικά- κατοίκων της Ελευσίνας που από την αρχή αγκάλιασαν με θέρμη το εγχείρημα.

Οι TimeCircus ξεκίνησαν από την Αμβέρσα τον Μάιο του 2022 και διέσχισαν 3.000 χιλιόμετρα έως την Ελευσίνα, στη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή της ιστορίας της πόλης. Εδώ, οραματίστηκαν και δημιούργησαν το ARKOPOLIS, έναν τόπο συνάντησης, συνεργασίας, συμπερίληψης, ελεύθερης δημιουργίας που θα μείνει ως παρακαταθήκη στην πόλη. Έναν χώρο που σκοπό έχει να φέρει τους νέους κάθε ηλικίας πιο κοντά, έναν χώρο που αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός δεν είναι αγαθό για λίγους αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της Ελευσίνας, της ίδιας της ζωής.

Όλα αυτά όμως ήταν μόνο η αρχή… To Μυστήριο 99 The Ark δεν ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια του χώρου. Είναι ένα έργο σε διαρκή εξέλιξη που απαιτεί ακόμα πολλή δουλειά και χρειάζεται τη συμμετοχή των κατοίκων της Ελευσίνας, τη συμμετοχή όλων μας…

Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε όλα τα νέα του ARKOPOLIS!

*Η βασική δομή του χώρου, το Αrk, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αρχικά το 2017 από το δίκτυο των Constructlab στην πόλη Genk του Βελγίου.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes