NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Capital Connections – Aνοιχτή Πρόσκληση για τον τομέα «ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ»

Η συζήτηση γύρω από την δραματουργία εντείνεται διεθνώς. Ίσως αυτό δεν είναι άσχετο με το γεγονός πως διανύουμε μια εποχή που μαστίζεται από αλλεπάλληλες και βαθιές κρίσεις με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αφηγηθούμε ξανά τα πάντα χωρίς κανένα δεδομένο. Για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα και αλλού η εντατική εκ νέου μελέτη της δραματουργίας είναι ένα μάλλον απαραίτητο βήμα.

Ενίσχυση καλλιτεχνών με στόχο την ανάπτυξη ενός έργου

Στόχος του προγράμματος Capital Connections είναι να ενισχύσει Έλληνες και Ελληνίδες καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών (σκηνοθέτες, χορογράφους, κουκλοπαίκτες, liveartists) στην ανάπτυξη του έργου τους, μέσω μιας εκτεταμένης διαδικασίας συμβουλευτικής στη δραματουργία από τον Αλέξανδρο Μιστριώτη. Θα επιλεγούν συνολικά πέντε καλλιτέχνες, οι οποίοι θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία, μέσα από κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη, προκειμένου να
ολοκληρώσουν ένα έργο. Η πρόταση μπορεί να αφορά έργο μικρής, μεσαίας ή μεγάλης κλίμακας, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το είδος και τη μορφή της: θεατρική, σύγχρονος χορός, έργα site specific, τσίρκο κ.ο.κ.

Η διαδικασία διαρκεί έως και ένα χρόνο. Στόχος του προγράμματος δεν είναι να επιλεγούν οι «καλύτεροι» – για την ακρίβεια απορρίπτουμε εξορισμού αντιλήψεις και συμπεριφορές που κατηγοριοποιούν την καλλιτεχνική δημιουργία με όρους ποιοτικού ή μη αποτελέσματος – αλλά αυτές και αυτοί που μπορούν να ωφεληθούν ουσιαστικά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η ανάπτυξη της προσωπικής καλλιτεχνικής γλώσσας

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της προσωπικής καλλιτεχνικής γλώσσας των συμμετεχόντων μέσα από ένα μεθοδικό διάλογο. Η προσπάθεια θα είναι διμερής και απαιτεί ισχυρό κίνητρο για την ολοκλήρωση ενός προσωπικού καλλιτεχνικό εγχειρήματος. Η πρώτη φάση θα είναι μια σειρά συναντήσεων που θα διερευνούν την πρόθεση των έργων και την παρουσίαση πιθανών εργαλείων και μεθόδων εργασίας. Μετά οι συναντήσεις θα προσαρμόζονται όλο και περισσότερο στην πορεία του έργου. Οι στενές συνεργασίες θα εναλλάσσονται με περιόδους προσωπικής εργασίας και εκ νέου συναντήσεις και ανατροφοδότηση. Ποιότητες όπως τόλμη, διάθεση για διάλογο, προσωπική έρευνα και περιπέτεια και τελικά για μετατοπίσεις μοιάζουν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

Ποιοι/ες έχουν προτεραιότητα;

Προτεραιότητα θα δοθεί σε καλλιτέχνες που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία διαμόρφωσης της προσωπικής τους γλώσσας, δηλαδή είτε σε αναδυόμενους καλλιτέχνες, είτε σε καλλιτέχνες με διαδρομή οι οποίοι βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο στην πορεία τους και προσπαθούν να επανακαθορίσουν το λεξιλόγιο και την καλλιτεχνική τους ταυτότητα. Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση απευθύνεται σε εν ενεργεία καλλιτέχνες και όχι σε σπουδαστές.

Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής: https://eu.jotform.com/build/230103311974344

Πρακτικές πληροφορίες

To κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 3500 ευρώ πλέον ΦΠΑ, εκ των οποίων το ποσό των 3000 πλέον ΦΠΑ καλύπτεται από τη 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το ποσό των 500 ευρώ πλέον ΦΠΑ από κάθε συμμετέχοντα. Η ίδια συμμετοχή καταβάλλεται σε δύο δόσεις των 250 ευρώ πλέον ΦΠΑ, μία τον Φεβρουάριο του 2023 με την έναρξη του προγράμματος και μία τον Ιούνιο του 2023.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την υποβάλλουν έως τις 8 Φεβρουαρίου 2023. Οι επιλεγμένοι/ες αιτούντες/σες θα ενημερωθούν σχετικά για τη συμμετοχή τους.Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 25 Φεβρουαρίου 2023 με μία διήμερη συνάντηση γνωριμίας σεμιναριακού τύπου, η οποία θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Οι αιτούντες/ουσες θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι να παρακολουθήσουν το εναρκτήριο διήμερο στις παραπάνω ημερομηνίες, ενώ κάθε συμμετέχων και συμμετέχουσα οφείλει να δεσμευτεί για τη συνεπή ολοκλήρωση του προγράμματος.

.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes