NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Αποχαιρετούμε την Πρόεδρο μας, Δέσποινα Γερουλάνου

Το Δ.Σ. της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για την απώλεια της Δέσποινας Γερουλάνου:

Η Δέσποινα Γερουλάνου φώτισε, για δεκαετίες, με την προσωπικότητα και τη δημιουργική της πορεία τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και “ψυχή” της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη της πόλης της Ελευσίνας στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη άοκνης προσφοράς και σημαντικού έργου. Το αποτύπωμά της θα μείνει για πάντα ταυτισμένο με τον θεσμό της 2023 Ελευσίς, αλλά και με το μέλλον της Ελευσίνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζοντας σύσσωμο την βαθιά του οδύνη για την απώλεια της Δέσποινας Γερουλάνου και την ευγνωμοσύνη του για το έργο της,  αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει:

Την πραγματοποίηση δωρεάς στη μνήμη της προς δυο Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΑμΕΑ: στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Αναπήρων παιδιών και νέων “Ευρυνόμη” και στο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς”.

Η ομάδα της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για την απώλεια της Δέσποινας Γερουλάνου:

Αποχαιρετούμε με άφατη οδύνη τη Δέσποινα Γερουλάνου, την Πρόεδρό μας, ψυχή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και απαστράπτον φως της, που ταύτισε τη ζωή της με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό για δεκαετίες. Χάρις στην ευρηματικότητα, το ανοιχτό πνεύμα, την προσήλωση, την παιδεία, την ευγένεια και το χαμόγελό της, η πόλη της Ελευσίνας κατάφερε να τραβήξει πάνω της το παγκόσμιο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Το αποτύπωμά της θα μείνει για πάντα ταυτισμένο με τον θεσμό αυτής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αλλά και με το μέλλον της Ελευσίνας, μιας πόλης που η Δέσποινα την αγάπησε βαθιά, με σεβασμό και ανιδιοτέλεια.

Όλοι όσοι εργαστήκαμε μαζί της τής χρωστάμε απέραντη ευγνωμοσύνη.
Συντετριμμένοι απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Υ.Γ.
Πριν περάσουμε σε ένα ακατάλυτο β’ ενικό άμεσης απεύθυνσης σε σένα αγαπημένη μας Δέσποινα,

Σήμερα, η Ημέρα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τιμάται με την απώλεια ενός μοναδικού εξάγγελού της: Εσένα.
Είναι ο χρόνος άδικος, όταν δεν σταματά έστω για λίγο!
Έτσι, μήπως και καταλάβει τι μας συνέβη…
Από αυτή τη στιγμή, αυτό το άφατο πένθος μας να γίνει τραγούδι και έπος προς τιμήν σου, ανεκτίμητή μας. Αυτή η Πολιτιστική Πρωτεύουσα αποκτά από σήμερα μια ιστορική μοναδικότητα: αφιερώνεται ολόψυχα σε μια πόλη και σε έναν άνθρωπο!
Προς τιμήν σου αγαπημένη μας, όλοι εμείς μαζί, θα κάνουμε αυτό το άρρητο πένθος δύναμη και χρέος. Την Ελευσινα σου αστερισμό και εσένα χαμόγελο!
Και τα τραγούδια να σε βρίσκουν όπου κι αν βρίσκεσαι,
Για να λάμπεις όπου κι αν είσαι!

Πρόποση στη Δέσποινα
«Με τίποτα λιγότερο δεν μπορώ να συμβιβαστώ παρά με την ανάσταση»

Εκ μέρους της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Νανά Σπυροπούλου
Διευθύνουσα Σύμβουλος

Μιχαήλ Μαρμαρινός
Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής

               ***
Αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας Πρόεδρο Δέσποινα Γερουλάνου στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας στις 17.30, την Πέμπτη 20 Απριλίου.
Κατόπιν επικοινωνίας με την οικογένειά της, στην τελετή μπορούν να παρευρεθούν όσοι επιθυμούν να της απευθύνουν το τελευταίο αντίο από κοντά.
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes