NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής: Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας

Μια έκθεση – αφιέρωμα σε όσους εργάστηκαν και εργάζονται στην πόλη της Ελευσίνας και στην ευρύτερη Δυτική Αττική. 3.000 εργαζόμενοι της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών φτιάχνουν τον μεγαλύτερο Πήλινο Στρατό στη σύγχρονη Ιστορία, αφιερωμένο στην πόλη της Ελευσίνας!

O φημισμένος Κολομβιανός καλλιτέχνης Juan Esteban Sandoval αναζητά 3000 συν-εργάτες, για να δημιουργήσει τον Πήλινο Στρατό της Ελευσίνας, μια έκθεση – αφιέρωμα στην εργατική τάξη της πόλης και της ευρύτερης Δυτικής Αττικής. Ένα μνημείο σε όσους έχουν συντελέσει στη δημιουργία της σημερινής εικόνας της περιοχής με την εργασία τους, τη σωματική και πνευματική τους προσπάθεια, με τη ζωή τους.

Είστε εργαζόμενος σε εργοστάσιο, βιομηχανία ή εταιρία που βρίσκεται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής;
Είστε συνταξιούχος και θέλετε να γίνετε μέρος αυτού του Πήλινου Στρατού;

Για καθέναν από εσάς που θα συμμετάσχει, ο καλλιτέχνης θα δημιουργήσει ένα χειροποίητο κράνος από πηλό, πάνω στο οποίο θα είναι χαραγμένα στοιχεία ή λέξεις που σας χαρακτηρίζουν.

Όλα τα πήλινα κράτη που θα παραχθούν, θα εκτεθούν σε μία μεγάλη έκθεση στο ανακαινισμένο πρώην εργοστάσιο Ίρις. Στη συνέχεια, θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες ως ανάμνηση του γιγαντιαίου αυτού καλλιτεχνικού έργου.

Πώς συμμετέχετε;

Για να συμμετάσχετε στην έκθεση, απλά συμπληρώνετε την φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ με το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία σας, τα στοιχεία της εταιρείας που εργάζεστε, όπως επίσης και κάποια προσωπικά σας στοιχεία (ονόματα αγαπημένων προσώπων, χόμπι, αγαπημένο χρώμα).

Μπορείτε ακόμη να βρείτε εκτυπωμένα αρχεία με τη φόρμα συμμετοχής στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας και στο Ε.Κ.Ε.Δ.Α. – Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής.

Προθεσμία αιτήσεων: 15 Αυγούστου 2023
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 28 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 19 Μαΐου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.


Μυστήριο 14 Human Requiem In Eleusis

Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Γάλλου κινηματογραφιστή Stephan Talneau για την ομώνυμη παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία Sasha Waltz, παρουσία των δημιουργών της.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes