Νέα

2023 Eleusis Open Farm Days

23.09.2022

Οι Φάρμες της Δυτικής Αττικής ανοίγουν τις πόρτες τους!
23 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου

Μια δράση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Med CultureΓια πρώτη φορά, αγροκτήματα, οινοποιεία, μύλοι και ελαιοτριβεία που ειδικεύονται στη βιώσιμη καλλιέργεια και τους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής υποδέχονται το κοινό, αναδεικνύοντας έναν οικολογικό τρόπο ζωής | Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Med Culture διοργανώνουν στο πλαίσιο του δικτύου Open Farm, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, τη δράση 2023 Eleusis Open Farm Days. Αγροκτήματα της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής που καλλιεργούν ποικίλα τοπικά προϊόντα, φυτικής ή και ζωικής παραγωγής, υποδέχονται το κοινό σε ένα ταξίδι στους διατροφικούς μύθους της Αρχαίας Ελλάδας, της Δήμητρας, της Περσεφόνης και των Ελευσίνιων Μυστηρίων αλλά και στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Η δράση 2023 Eleusis Open Farm Days εγκαινιάζεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιοτου Πρώτου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα και τη γύρω περιοχή. Το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^ πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στην ΟΑΣΗ, πρώην κάμπινγκ, με στόχο την ανάδειξη της Ελευσίνας ως βιώσιμου πολιτισμικού αλλά κι αγροδιατροφικού προορισμού. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Στη δράση 2023 Eleusis Open Farm Days συμμετέχουν αγροκτήματα, οινοποιεία, μύλοι και ελαιοτριβεία, παραγωγοί με προϊόντα (ενδ.: κριθάρι, σιτάρι/ζέα, κρασί, ελαιόλαδο, αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα, λαχανικά κ.ά.). Παράλληλα, προγραμματίζονται εργαστήρια διαδικτυακής εκπαίδευσης (webinar), καθώς και σεμινάρια επιμόρφωσης (mentoring)των παραγωγών που θα συμμετάσχουν στο δίκτυο, πάνω στις αρχές του Βιώσιμου Αγροτουρισμού, στις τεχνικές της φιλοξενίας, καθώς και στη διοργάνωση εκδηλώσεων με παράλληλη ξενάγηση στα αντίστοιχα κτήματα. Η διαδικτυακή παρουσίαση των επιλεγμένων αγροκτημάτων στην πλατφόρμα Open Farm θα είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα Open Farm με τα επιλεγμένα αγροκτήματα εδώ

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Website: 2023eleusis.eu
Facebook:
facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram:
instagram.com/2023eleusis
YouTube:
youtube.com/2023Eleusis
E-mail:
info@2023eleusis.eu

Πρόσβαση στην Ελευσίνα

#21km

Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές).
Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863).
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο).