Μυστήριο Θήτα

Μυστήριο Θήτα

Δέκα τέσσερις νέοι και νέες καλλιτέχνες/ιδες, φοιτητές/τριες του Θ’ εργαστηρίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, παρουσιάζουν τη συλλογική εικαστική έκθεση «Μυστήριο Θητα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, στην Ελευσίνα.

Συντελεστές:

Γιώργος Σκιάνης – Επιμέλεια Έκθεσης

Υπεύθυνος Καθηγητής: Νίκος Ναυρίδης

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Βάρσου Λία / Βασιλάκης Αντώνης / Δαμουλή – Πλαΐνη Σοφία / Καραδήμα Ελίνα / Κούκουλη Ακριβή / Μανταδάκης Δημήτρης /
Μπαλαγιάννης Χρήστος / Μποβολής Μάριος / Παπαντώνης Κωνσταντίνος / Postanciuc Iana / Σιάπκα Γιώτα /
Σπυράκη Άννα / Τριβιζά Ζαφειρία / Χιλέτη Εύα.

Παραγωγή: Busart ΑΜΚΕ

Υπεύθ. Παραγωγής: Αναστασία Τσοπελάκη

Η έκθεση υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πληροφορίες:

Διάρκεια έκθεσης: 3 Νοεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή: 10:00-14:00, 17:00-21:00

Διεύθυνση: Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Ίωνος Δραγούμη 29, Ελευσίνα

Ο Ανδρεάδης, ο Ελευσίνιος μύθος, η Δήμητρα, η Κόρη, το τσιμέντο, το μελίσσι από κάλυκες, οι άγνωστοι μετανάστες, ο Σικελιανός, η σιωπή, το χθόνιο και το διυλιστήριο, το Τελεστήριο και η Παναγίτσα, είναι οι λέξεις που συνυπάρχουν σαν από μια τυχαιότητα στο σώμα της Ελευσίνιας γης αλλά στον παρόντα χρόνο γίνονται τα εργαλεία και τα μέσα στην στοχαστική αναζήτηση των νέων δημιουργών.

Στον γεμάτο μνήμες και συμβολισμούς πολιτιστικό χώρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, οι καλλιτέχνες επιχειρούν μια πολυεπίπεδη ανάγνωση της ιστορικής και σύγχρονης πλευράς της Ελευσίνας, από τις αρχαιότητες έως το βιομηχανικό παρελθόν και την κοινωνία, επιδιώκοντας νέες ερμηνείες στο πολιτιστικό τοπίο της πόλης.

Η έκθεση ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον μέσα από τους θυλάκες του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα συνομιλεί με τις χαμένες προσδοκίες αλλά και τις μεταβολές του σήμερα μέσα από την συνεχή προσπάθεια ανανέωσης των αισθητικών μορφών.

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

IN SITU REALITIES Eleusis Documentary Festival

Με 12 πρεμιέρες ταινιών τεκμηρίωσης, εμπνευσμένες από την Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές και με σημαντικές συνεργασίες από τον χώρο του κινηματογράφου, εγκαινιάζεται το 1ο IN SITU REALITIES – Eleusis Documentary Festival, ένα έργο παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς.

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο το Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης, τη νέα γλυπτική εγκατάσταση της Στεφανίας Στρούζα, της καταξιωμένης εικαστικού η οποία μόλις πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο της φετινής Art Athina για νέους καλλιτέχνες.


Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας

Από τις 17 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του ανακαινισμένου εργοστασίου ΙΡΙΣ με το Μυστήριο 111 Ο Πήλινος Στρατός της Ελευσίνας από τον διεθνή καλλιτέχνη Juan Esteban Sandoval. Μία έκθεση-αφιέρωμα στους ανθρώπους που εργάζονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη Δυτική Αττική, ένα τεράστιο συλλογικό πορτρέτο που αντιπροσωπεύει όσους έχουν σφυρηλατήσει με τη δουλειά τους, τη σωματική τους προσπάθεια και τη ζωή τους τη σημερινή εικόνα του τόπου όπου κατοικούν. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της τελετής λήξης της 2023 Ελευσίς, Μυστήριο 1 Λήξη : Έναρξη | Μια τελετή.


Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μία σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes