Μυστήριο 168 Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος – Ιούλιος Α’ Μέρος

Συντελεστές:

Καλλιτεχνικη Διευθυνση & Επιμελεια: Τζίνα Πετροπούλου, Κλεώνη Φλέσσα
Υπευθυνοι Εκπαιδευτικων Προγραμματων: Στεφανία Χαρίτου, Αλέξανδρος Φιλιππίδης
Οργανωση Παραγωγης: Σοφία Πουλουπάτη, Αντωνία Πτερνέα, Κυριάκος Λιαράκος
Εκτελεση Παραγωγης: Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Μία Παραγωγή Της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα Της Ευρώπης
Συντονισμος Εργου:
Γεωργία Βουδούρη – Διευθύντρια Πολιτιστικής Ανάπτυξης
Νεοκλής Μαντάς – Προϊστάμενος Πολιτιστικής Ανάπτυξης

Η Δράση Υποστηρίζεται Από Την Περιφέρεια Αττικής
Σε Συνεργασία Με Τους Δήμους Ασπροπύργου, Μάνδρας-ειδυλλίας & Μεγαρέων, Και Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «ο Θέογνις».

Πληροφορίες:

Η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν.  Όλες οι προβολές αρχίζουν στις 21.00.

Από τις 10 Ιουνίου έως και τον Σεπτέμβριο, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, παρουσιάζει το Μυστήριο 168 Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος, έναν σύγχρονο πλανόδιο κινηματογράφο που, ξεκινώντας από την Ελευσίνα, ταξιδεύει σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική για να μεταφέρει ένα ισχυρό περιβαλλοντικό μήνυμα.

Παραδοσιακά, οι πλανόδιοι κινηματογράφοι περιόδευαν στην επαρχία κάνοντας προβολές σε υπαίθριους χώρους απομακρυσμένων περιοχών, δεν είχαν αποκλειστικό στόχο την ψυχαγωγία των κατοίκων χωρίς πρόσβαση σε κινηματογραφικές αίθουσες αλλά την αποστολή να μεταφέρουν μηνύματα και πληροφορίες στους τόπους όπου ταξίδευαν. Το ίδιο ακριβώς κάνει σήμερα και το Solar World Cinema, το διεθνές δίκτυο σύγχρονων πλανόδιων κινηματογράφων που λειτουργούν αποκλειστικά με την ενέργεια του ήλιου. Επισκέπτεται την Ελευσίνα της βιομηχανικής ανάπτυξης και των οξυμένων περιβαλλοντικών ζητημάτων, τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, τα Μέγαρα, προβάλλοντας ένα περιβαλλοντικό μήνυμα που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το βιώσιμο κινηματογράφο και τις πράσινες τεχνολογίες. Στόχος είναι να εγείρει προβληματισμούς για το περιβάλλον και την ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, να επιχειρήσει να συνθέσει οικολογικά μηνύματα αξιοποιώντας τα οπτικοακουστικά μέσα με τρόπο δημιουργικό και πρωτότυπο.

Για 12 συνολικά βραδιές, σινεφίλ και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βραβευμένες ταινίες, ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, κάποιες από τις οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά, και να συνομιλήσουν με καταξιωμένους σκηνοθέτες, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες.

Η δράση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας & Μεγαρέων, και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Θέογνις».

Ολόκληρος ο εξοπλισμός των κινητών κινηματογράφων τροφοδοτείται από 100% ηλιακή ενέργεια. Ο ηλιακός κινηματογράφος μπορεί να ταξιδέψει σε οποιαδήποτε περιοχή και είναι απόλυτα αυτάρκης.

Προβολές Ιουλίου Α’ Μέρος

3 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ *
(2η ΚΟΡΥΤΣΑΣ, Ασπρόπυργος)

Digger
Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Γρηγοράκης
Ηθοποιοί: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη
Διάρκεια: 101′
Προσκεκλημένος ομιλητής: Τζώρτζης Γρηγοράκης, Σκηνοθέτης
Ο Νικήτας ζει αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, το οποίο απειλείται από την επιθετική επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας. Οι τόνοι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος διεκδικεί το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε από τη μητέρα του. Ένα σύγχρονο γουέστερν της πρόσφατης ελληνικής μυθοπλασίας.

5 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΝΔΡΑ, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ *
(Αγίας Αικατερίνης 46, Μάνδρα)

2040 (Πρεμιέρα)
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Damon Gameau
Διάρκεια 92’
Προσκεκλημένος ομιλητής: Νίκος Χατζηαργυρίου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ
Ένα πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τη σημασία της οικολογικής δράσης στο σήμερα, εστιάζοντας στις εναλλακτικές λύσεις που ήδη υπάρχουν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής. Στόχος η εξασφάλιση ενός όμορφου μέλλοντος μέσα από την υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών στην καθημερινότητα, που μοιάζουν να έχουν τη δυνατότητα αναστροφής της κρίσιμης περιβαλλοντικής κατάστασης έως το 2040.

Θεματικός Άξονας

Περιβάλλον

Ο δεύτερος άξονας επικεντρώνεται στο περιβάλλον, την αειφορία και την ευημερία, αναζητώντας νέους τρόπους για να γίνει η πόλη δική μας και εστιάζοντας στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τη φύση και το περιβάλλον ως προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο θεματικός άξονας Περιβάλλον περιλαμβάνει τα τρία θέματα/έννοιες “Δήμητρα-Μητέρα Γη”, “Περσεφόνη” και “Φεστιβάλ Οικοκουλτούρας”, που αντιστοιχούν σε σημαντικά χαρακτηριστικά της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 15 Το Ανοιχτό Μουσείο

Γιατί η Ελευσίνα Σήμερα; Από τη Μελαγχολία στο Όραμα.
Ένα πολυεπίπεδο εκθεσιακό έργο από τη Βάνα Ξένου που αναδεικνύει τα πολλαπλά αφηγήματα της Ελευσίνας

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes