Νέα

Υποδοχή γαλλικής ομάδας στο δημαρχείο Ελευσίνας. Φωτογράφος: Pantelis Ladas | LDSPRO

Τιμητική επίσκεψη Γάλλων θεσμικών εκπροσώπων και φορέων της Saint Denis στην Ελευσίνα

10.12.2021

Θεσμικοί εκπρόσωποι της γαλλικής πόλης Saint Denis επισκέφτηκαν την Ελευσίνα, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, καθώς η Saint Denis είναι μία πόλη, που αναμένεται να διεκδικήσει τον τίτλο το 2028.

Τους Γάλλους επισκέπτες, καλωσόρισαν, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελευσίνα 2023, Νανά Σπυροπούλου, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελευσίνα 2023, Δέσποινα Γερουλάνου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελευσίνα 2023, Μιχαήλ Μαρμαρινός, οι Αντιδήμαρχοι, Λεωνίδας Παππάς, Φώτης Τατάκης & Δημήτρης Παπαγιάνναρος, ενώ το παρών έδωσαν η Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ, Κατερίνα Κριεκούκη και φυσικά, οι εργαζόμενοι της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Υποδοχή γαλλικής ομάδας στο δημαρχείο Ελευσίνας. Φωτογράφος: Pantelis Ladas | LDSPRO

Η συνάντηση αφορούσε στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και εμπειριών, στην άρτια προετοιμασία και τις απαιτήσεις της διοργάνωσης, τόσο στο καλλιτεχνικό επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των υποδομών.

Εξάλλου, ο Δήμος Ελευσίνας επιδιώκει συναντήσεις και επαφές με το εξωτερικό, με στόχο την εξωστρέφεια, την τουριστική ανάπτυξη, προβολή αλλά και δημοφιλία του Δήμου.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, εξήρε τον ζήλο των εκπροσώπων της Saint Denis για τη διεκδίκηση του τίτλου και δήλωσε: «Η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση για κάθε πόλη που φέρει τον τίτλο. Χρειάζεται σχέδιο, προγραμματισμό και οργάνωση για την επιτυχία της διεξαγωγής και εύχομαι το 2028, η Saint Denis να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης. Οι σχέσεις Γαλλίας – Ελλάδας είναι και παραμένουν διαχρονικές και μετά και τη σημερινή επίσκεψη, ελπίζω να εγκαινιάσουμε και μία νέα «σελίδα» στις μεταξύ μας σχέσεις, που αφορά στον πολιτισμό».