Νέα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στηρίζει τη Δομή Ελευσίνας 

01.08.2022

Η υποστήριξη των συνανθρώπων μας, πλοηγός για νέους στόχους

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβε η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο της αφηγηματικής Έκθεσης – Εγκατάστασης Μυστήριο 12_ Ελευσίνα + Επανάσταση. Με αφορμή τον πόλεμο στη χώρα της Ουκρανίας, η διοργάνωση απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό να ενισχύσει με τη συνδρομή της επιλογής του ή/και με είδη ατομικής υγιεινής, καθαριότητας και τροφίμων, το έργο της Δομής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή Ανιθαγενών Ελευσίνας που φιλοξενεί εκτοπισμένους Ουκρανούς πολίτες.

Η ανταπόκριση των κατοίκων και των επισκεπτών της Ελευσίνας ήταν άμεση. Η συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου από στελέχη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ με το ποσό που συγκεντρώθηκε στο κουτί συενεισφοράς που είχε τοποθετηθεί στον χώρο της Έκθεσης, καλύφθηκε μέρος των αναγκών των διαμενόντων της Δομής.

Στο πλαίσιο αυτό, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στις 22 Ιουλίου έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από την υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την αξιέπαινη κι ευγενική πρωτοβουλία της – όπως τη χαρακτήρισε- για  τη δωρεά ειδών ατομικής υγιεινής, καθαριότητας και τροφίμων στη Δομή Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή Ανιθαγενών Ελευσίνας.”

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εκφράζει τη βαθιά της ικανοποίηση, που με την πρωτοβουλία της αυτή συνέδραμε στις προσπάθειες της Δομής Ελευσίνας να βελτιώσει τις συνθήκες υποδοχής και διαμονής των ωφελούμενων και δεσμεύεται να συνεχίζει να στηρίζει με όλα της τα μέσα αντίστοιχους οργανισμούς με καίριο κοινωνικό έργο. Ενέργειες τέτοιας φύσης αποτελούν κινητήριο δύναμη και πλοηγό της για τη δυναμική συνέχιση του έργου της.