NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Γνώρισε τους Καλλιτέχνες

U(R)TOPIAS

Μυστήριο 59 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ  S2023-2024

Γνώρισε τους καλλιτέχνες

Σαμπίνα-Ανδρέα Άλλεν

Η Σαμπίνα-Ανδρέα Άλλεν έχει διπλή υπηκοότητα από τη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, και το Ντιτρόιτ, ΗΠΑ. Αρχικά, σπούδασε Θέατρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, στη συνέχεια μετέφερε τις σπουδές της και αποφοίτησε από το Deree, Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, αποκτώντας ένα Πτυχίο (BA Hons)  με υποτροφία στην Πρακτική του Σύγχρονου Χορού, 2021. Είναι συνιδρύτρια της Corpus Franca Company και συν-σκηνοθέτης και χορογράφος του “The Doubles”,  μιας performance σωματικού θεάτρου βασισμένη στο έργο “Οι Δούλες” του Ζαν Ζενέ, στο Πάνω Σπίτι και στο Blackbox Theater, ACG Αθήνας, 2022-2023.  Σκηνοθέτησε και χορογράφησε την παράσταση χοροθέατρο-ντοκουμέντο “Re.Claim” και το videodance “Dialogus inter Feminas et Natura”, το οποίο επιλέχθηκε επίσημα από το Rogue Dance Festival, ΗΠΑ 2022, το Screen Dance  International, Detroit, ΗΠΑ το 2020, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Eco-Performance στο Σάο Πάολο, Βραζιλία το 2021, και το 9ο HRTF στην Αθήνα, Ελλάδα, το 2021.  Επιπλέον, χορογράφησε το videodance “A Dance Goodbye-Nuclear Radio”, το οποίο επιλέχθηκε επίσημα από το AVDP 2022, το Thessaloniki Cinedance 2023 και το Screendance International USA 2023. Επίσης, εργάστηκε ως performer στην παράσταση “Seven to the Seventh” της Ana Sanchez Colberg στο Stavros Niarchos  το 2019, στο πλαίσιο του SNF. Η διπλωματική της, με τίτλο “Επιτελεστικότητα Αρρενωποτήτων στο Screendance”, αντικατοπτρίζει το ευρύτερο ενδιαφέρον της για την έρευνα του έμφυλου ρεπερτορίου του επιτελεστικού-παραστατικού σώματος. Με υπόβαθρο τους street style χορούς διεξήγαγε το εργαστήριο αυτοσχεδιασμού “Body in Playground” στο Çati Çağdaş Dans Studio στην Κων/πολη, Τουρκία, 2021, και στο Espaço Compasso στο Πόρτο, Πορτογαλία, 2022.  Επιπροσθέτως, συμμετείχε στο International Improvisation Dance Festival, Κωνσταντινούπολη,  2021 και 2022. 

Αντώνης Βαής  

Ο Αντώνης Βαής είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1984. Η αγάπη του για την μουσική τον κάνει να χορεύει από πολύ νεαρή ηλικία. Συμμετείχε πρώτη φορά σε μάθημα χορού στην ηλικία των 17. Το 2006 εισάγετε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και αποφοιτά το 2009 βραβευμένος με την υποτροφία του Ιδρύματος Κούλα Πράτσικα. Χορεύει επαγγελματικά πρώτη φορά στο «ΠΟΥΘΕΝΑ» του Δημήτρη Παπαϊωάννου στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Συνεχίζει σε συνεργασίες με τον Κωνσταντίνο Ρήγο και το Χοροθέατρο Οκτάνα, τους Jukstapoz Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman, την Έλενα Χριστοδουλίδου και την Μάχη Δημητριάδου Lindahl. Στο τέλος του 2010 χορεύει για την Dorit Weintal και το Dansmakers  Amsterdam για να συνεχίσει έπειτα στο Βερολίνο ως μέλος της cie. Toula Limnaios  για το 2011. Από το 2012 έως το 2019 συνδημιούργησε και χόρεψε διεθνώς με την ομάδα Sasha Waltz & Guests.  Το 2015 χορεύει στο έργο “Untitled” (Go-go Dancing Platform) του Felix Gonzales  Torres στο Schwules Museum Berlin και το 2020 στο “Bodies & Structure” της Alexandra Waierstall στο Bauhaus Museum Dessau. Από το 2020 βάση του είναι η Αθήνα και συνεργάζεται με καλλιτέχνιδες/ες όπως: Χρήστος Παπαδόπουλος, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Τζένη Αργυρίου, Αλέξης Φουσέκης, Θωμάς Μοσχόπουλος,  Poka Yio και Ίρια Βρεττού.  Από το 2017 έχει δημιουργήσει χορογραφικά έργα, performances και εγκαταστάσεις για το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, τα Ufer Studios Berlin, το Fabrik Potsdam, το Athens Pride Festival, το Theaternatur Festival και το Athens Video  Dance Project. 

Vimeo

Instagram

Μαίρη Γιαννούλα 

Η Μαίρη Γιαννούλα γεννήθηκε το 1999 και είναι αριστούχος απόφοιτη της Κρατικής σχολής ορχηστικης τέχνης. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια µε διακεκριµένους δασκάλους χορού και παραστατικών τεχνών όπως Christian  Rizzo, Moriah Evans, Jone San Martin, Flora Detraz, Erez Zohar, Fernando Suels  Mendoza, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Λίντα Καπετανέα, Jon Bond, Luca-Andrea  Lino Tessarini, Horacio Macuacua κ.α. Ως χορεύτρια και ερµηνεύτρια έχει συνεργαστεί µε χορογράφους όπως Γιάννης Μανταφούνης, Πέρσα Ʃταµατόπουλου, Reiner Behr, Jacqueline Fischer, Κοσµάς Κοσµόπουλος,  Κατερίνα Γεβετζή, Αποστολία Παπαδαµάκη, Τζένη Αργυρίου, ενώ συνεργάζεται µε την οµάδα χορού Gervasi µε έδρα τη Βιέννη και την οµάδα χορού Dagipoli. Έχει χορογραφήσει δύο ντουέτα “They claim the wolf was  crying” και “Another teen series” (σε συνεργασία µε Μαρίνα Κλάδη) τα οποία έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ το solo έργο της «I  found you exploding» έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Γερµανία,  Πολωνία και Ουγγαρία. Επιπλέον έχει συνεργαστεί ως κινησιολόγος στο θέατρο και στο κινηµατογράφο µε τους σκηνοθέτες Γιώργο Παύλου (Εθνικό Θέατρο), Νοεµή Βασιλειάδου, Δηµήτρη Μπαβέλα και Αλέξανδρο Βούλγαρη (The Boy). Ως ηθοποιός έχει συµµετάσχει στις ταινίες «Αντιλόπη» και «Πολύδροσο» του Αλέξανδρου Βούλγαρη. 

Κατερίνα Δελακούρα  

Η Κατερίνα Δελακούρα είναι χορεύτρια, χορογράφος και παιδαγωγός χορού.  Σπούδασε χορό και χορογραφία στο Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Χορού του Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (ΗΖΤ Berlin) και στο P.A.R.T.S στις Βρυξέλλες,  και φυσική/αστροφυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως σόλο καλλιτέχνης και σε συνεργατικά σχήματα μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως η Magdelena Meindl, η Ηρώ Γρηγοριάδη, η Aabshaar Wakhloo και οι kalttak  collective. Τα τελευταία της χορογραφικά ερευνητικά projects έχουν υποστηριχθεί από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι&Ρ Ντάνκαν στην Αθήνα, το Ada Studio στο Βερολίνο και το LAFDK στη Βρέμη. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στα Ufestudios και στο Ada Studio στο Βερολίνο, στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ι&Ρ Ντάνκαν στην Αθήνα,  στο Goethe Theater στη Βρέμη και στην ΑΣΚΤ. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Γεωργία Παΐζη, ο Michael Klien, η Dorota  Michalak, η Sunayana Shetty, ο Jan Rohwedder, ο Joe Tornabene, η Άννα Τζάκου, οι arisandmartha και η Ingri Fiksdal ως performer ή/και ως συν-ερευνήτρια σε έργα τους. Από το 2017, οργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για διάφορες ηλικίες και υπόβαθρα και διδάσκει χορό στην Ελλάδα και τη Γερμανία. 

Ελίνα Δεμιρτζιόγλου  

Η Ελίνα Δεμιρτζιόγλου γεννήθηκε το 1997 στην Κωνσταντινούπολη και έχει αποφοιτήσει από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια, μεταξύ άλλων, με τους/τις Χρήστο Παπαδόπουλο, Ιωάννη Μανταφούνη,  Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Candela Capitan, Κατερίνα Φώτη κ.α. συμμετέχοντας σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες του κινηματογράφου, όπως τη Σοφία Γεωργοβασίλη για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και τον Justin Anderson.  Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει το “ANASA”, στο διεθνές φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης, “Beyoglu Kultur Yolu Festivali”, στο Μ54 και στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου χορού, Ηλιούπολης.  Επίσης συνεργάζεται, με τον εικαστικό Αριστείδη Λάππα για την performance “Τhe  Portent Passage of Teras” στο πλαίσιο “Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση” του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Νεφέλη Θεοδότου  

Η Νεφέλη είναι 25 χρονών και γεννήθηκε στην Αθήνα.  Ξεκίνησε χορό όταν ήταν 5 ετών και το χορευτικό της λεξιλόγιο περιλαμβάνει Μπαλέτο, Latin, Oriental, Hip- Hop , Bollywood και Commercial. Το 2016 συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου “So You Think You Can Dance” και τερμάτισε στη 2η θέση.  Χορεύει επαγγελματικά τα τελευταία 10 χρόνια και έχει υπάρξει σε βασικές ομάδες χορευτών δίπλα σε καλλιτέχνες της pop σκηνής όπως η Ελένη Φουρέιρα, η Τάμτα και η Έλενα Παπαρίζου. Από το 2021 δουλεύει επαγγελματικά σαν χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια για την Ελένη Φουρέιρα και έχει συνεργαστεί με εκδηλώσεις όπως MadWalk, Mad VMA και Eurovision. Στη δουλειά της συνδυάζει πάντα τα διαφορετικά είδη χορού στα οποία έχει εκπαιδευτεί. Την ενδιαφέρει να δημιουργήσει σύγχρονες παραστάσεις που εξερευνούν τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των γυναικών, όπως επίσης και τις έννοιες της γέννας και της μοίρας.  

Youtube

Δημήτρης Μπαλτάς  

Ο Δημήτρης Μπαλτάς είναι performer, εικαστικός έργων ψηφιακής τεχνολογίας και σχεδιαστής φωτισμού. Μέσα από το θέατρο ήρθε σε επαφή με το χορό και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών υποκριτικής συνεχίζει να παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου χορού σε διάφορα στούντιο στην Αθήνα και το Λονδίνο. Το 2014 ξεκινάει την ενασχόληση του με τα εναέρια ακροβατικά. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις θεάτρου, χορού και ακροβατικών και από το 2019 διδάσκει εναέρια ακροβατικά σε διάφορες σχολές στην Αθήνα και τη Σύρο, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευση του με σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο στο χορό όσο και στα ακροβατικά. Το 2023 παρουσίασε τη διαδραστική παράσταση χορού με εναέρια ακροβατικά σε περιβάλλον μικτής πραγματικότητας, Gerridae,  στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί στη Σύρο. Έχει πάρει μέρος στο 1ο θερινό καμπαρέ τσίρκο στο θέατρο Ροές με την πρώτη του χορογραφία σε εναέριο σχοινί, Working Class. Έχει παρουσιάσει βίντεο και εικαστικές εγκαταστάσεις σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνδημιουργήσει το video dance Please don’t tell, για το οποίο βραβεύτηκε στο Faggio Doc Festival 2020. Σαν σχεδιαστής φωτισμού, έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί το φωτισμό για παραστάσεις θεάτρου και χορού και εικαστικές εγκαταστάσεις. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ με μεταπτυχιακές σπουδές στα διαδραστικά μέσα, τις ψηφιακές μορφές τέχνης και το σχεδιασμό φωτισμού. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων [Πανεπιστήμιο Αιγαίου]. Στην έρευνα του ασχολείται με τις διαδραστικές παραστάσεις χορού με τεχνολογίες μικτής πραγματικότητας. Είναι μέλος της ομάδας δημιουργών θεάτρου και εικαστικών τεχνών Apparatus.

–  dimitrisBaltas.com

Άγγελος Παπαδόπουλος 

Ο Άγγελος Παπαδόπουλος (he/him, they/them) είναι χορογράφος, σκηνοθέτης και performer.  Το χορογραφικό και το συναφές ψηφιακό και παραστατικό του έργο επιδιώκει να δημιουργήσει εμπειρίες για το κοινό, όπου το σώμα προβάλλεται ως βασικός τόπος κοινωνικών, πολιτικών και αισθητικών ιδεών. Ο όρος σώμα περιλαμβάνει τη συνειδητή και συναισθηματική λειτουργία του. Επηρεασμένος από το πολιτισμικό περιβάλλον της Αθήνας, το έργο του διερευνά τα περίπλοκα στρώματα της αυτογνωσίας στο πλαίσιο του πολιτισμικού υπόβαθρου, της οικειότητας, της σεξουαλικότητας και της προσωπικής μετατόπισης. H πρακτική του περιλαμβάνει χορό, κείμενο, μαζί με στοιχεία performance και ψηφιακό υλικό, προσωπική αφήγηση και storytelling.  Τα έργα του, με τη μορφή live performance ή μικρού μήκους ταινίας ή εγκατάστασης, έχουν παρουσιαστεί σε πολιτιστικά ιδρύματα και πλατφόρμες όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Tanzahoi International Dance &  Dance Film Festival (Βραβείο Κοινού) και το Act International Festival (Μουσείο Guggenheim Μπιλμπάο, Residency Award).  Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τον Σεπτέμβριο του 2022, αποφοίτησε με άριστα από το MRes Choreography & Performance,  University of Roehampton (Λονδίνο), όπου του απονεμήθηκε υποτροφία. Επιπλέον,  του απονεμήθηκε η υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Artworks (2020-21)  καθώς και του Κέντρου Πολιτισμού Στέγη Ωνάση για να παρακολουθήσει το ‘Camping Festival’ στο Centre National De La Danse (Παρίσι, 2021). 

Vimeo

angelospapadopoulos.com

Αντωνία Πιτουλίδου  

Η Αντωνία Πιτουλίδου (γενν. 1991, Θεσσαλονίκη) είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Καφαντάρη και ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.  Έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη χορού από διάφορες κουλτούρες με ενδιαφέρον για την street κουλτούρα σε συνδυασμό με τον σύγχρονο χορό. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε street dance battles, τόσο ως ερμηνευτής όσο και ως κριτής.  Ενώ παράλληλα έχει υπάρξει προπονήτρια/χορογράφος της αγωνιστικής ομάδας The Manzins με την οποία είχαν την πρώτη θέση για δύο συνεχόμενες χρονιές στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό BOTB. Πέρα από το χορό από μικρή ηλικία είχε ενασχόληση με τη μουσική, συγκεκριμένα με το πιάνο και τη χορωδία. Τα τελευταία χρόνια την ελκύει και το θέατρο καθώς παρακολουθεί σεμινάρια και έχει συμμετάσχει ως ερμηνεύτρια σε μιούζικαλ. Από το 2022 συμμετέχει στην παράσταση «Tα αξύριστα πηγούνια» του Γιώργου Παλούμπη ως ηθοποιός. Επίσης,  είναι βασικό μέλος της χορευτικής ομάδας της καλλιτέχνιδας Τάμτα. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους και σκηνοθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως Marie-eve Signeyrole, Johanna Faye, Mecnun, Kader Attou, Romeo Castellucci,Ingri  Fiksdal, Μαριάννα Τόλη, Θέμις Μαρσέλλου, Χριστίνα Μερτζάνη, Άρτεμις Ιγνατίου κ.α.  Οι πρόσφατες συνεργασίες της: ”Diorama – Mirfestival”, «Μυστήριο 11 Μα –  Ελευσίνα 2023», «Οι Ρίζες – Φεστιβάλ Επιδαύρου», «Opera Rigoletto – Montpellier»  και «Αποτύπωμα – Αρχαία Ολυμπία».

Στέλλα Σπύρου  

Η Στέλλα Σπύρου ζει στην Αθήνα, εργάζεται ως χορογράφος και διδάσκει αφρικάνικο χορό. Κατέχει δίπλωμα BA (Bachelor) του τμήματος Contemporary  Dance Practice του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (Deree) και MSc (Master of  Science) του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2011 φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοϋλικών και Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου Unicamp στην πόλη Campinas στη Βραζιλία,  ενώ παράλληλα παρακολούθησε και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Σωματικών και Παραστατικών τεχνών (Instituto de Artes Cênicas e Corporais). Με το πρώτο της έργο “óMNIRA” συμμετείχε στο MASDANZA International Festival  (Κανάριοι Νήσοι, 2016), όπου απέσπασε το βραβείο “Special Mention of the Jury”  για τη σύνθεση. Το ίδιο έργο έχει συμμετάσχει στα παρακάτω Φεστιβάλ: Arc for  Dance Festival (Αθήνα, 2015) Cádiz en Danza International Festival (Cadiz, 2017),  Trayectos International Contemporary Dance Festival (Zaragoza, 2017), Agitart  Figueres International Festival (Figueres, 2017), Lekuz Leku International Festival  (Bilbao), Ammutinamenti (Ravenna, 2018), Danza Urbana Bologna (2018). Τον Ιούνιο του 2018 παρουσίασε στο Bob Festival το δεύτερο της έργο “Σύννεφο με παντελόνια” του Β.Μαγιακοφσκι σε συνεργασία με τον μουσικό και σκηνοθέτη Χρήστο Θάνο. Την ίδια χρονιά συμμετείχε ως resident artist στο κέντρο Fienile Fluò  Center στην Μπολόνια. Το 2019 παρέδωσε σεμινάριο αφρικάνικου χορού για μικτή ομάδα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το 2021 και το 2022  πραγματοποίησε εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού για ευπαθείς ομάδες στα πλαίσια του Arc For Dance Festival, με υποστήριξη και υπηρεσίες προσβασιμότητας της Liminal Access. Το 2023 υπό την υποστήριξη και διοργάνωση της Liminal και σε συνεργασία με μικτή ομάδα χορευτών, δημιούργησε το video  dance “Matariki” το οποίο και κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα Touch Compass του οργανισμού παραστατικών τεχνών που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση ανάπηρων ατόμων (disability-led)  στην Αοτεαρόα (η Νέα Ζηλανδία στη Μαορί γλώσσα).

Stella  Spyrou Dance Company | Athens (stellaspyrou-danceco.com

Σαββίνα Τζαφεράι  

Η Σαββίνα Τζαφεράι είναι καλλιτέχνιδα χορού. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μετανάστρια δεύτερης γενιάς από την Αλβανία. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης από όπου αποφοίτησε το 2023. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε σεμινάρια με τους Nicole Ishimaru (Netherlands Dance Theater),  Adi Zlatin (Batsheva Dance Company), Daphnis Kokkinos, Fernando Suels  (Tanztheatre Wuppertal), Linda Kapetanea (Rootlessroot), Denise Vale (Martha  Graham), Jone San Martin (William Forsythe) κ.α. Ως χορεύτρια και performer έχει συμμετάσχει σε έργα σημαντικών χορογράφων όπως: Φώτης Νικολάου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Βlenard Azizaj, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Daniel Lommel και Αναστασία Λύρα (Εθνικό θέατρο, Θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α.). Ως τελειόφοιτη χορογράφησε το έργο Vis Absoluta στα πλαίσια της παράστασης Young  Choreographers 2023 (Θέατρο Ροές). Στην ίδια παράσταση παρουσιάστηκε και η συνδημιουργία της με την Παναγιώτα Γιαγλή ”Ribirth inside a blackhole” στην οποία συμμετείχε και ως performer. Αντίστοιχα, το 2022 συνδιαμόρφωσε το έργο ”Κύρια Ακολουθία” που παρουσιάστηκε στο Blackbox του Μεγάρου Μουσικής. Άλλα χορογραφικά της δείγματα αποτελούν το προσωπικό της solo στο κολάζ έργων ‘’Ruthless’’ του Δάφνι Κόκκινου, η χορογραφία της στο project ”Pina Bausch x  Hamlet” (Σχολή Καλών Τεχνών), καθώς και η χορογραφία και ερμηνεία σε οπτικοακουστικά projects διαφόρων καλλιτεχνών όπως το ‘’12_hours’’ το 2021 και το ”Escaping K” το 2020. Ενόσω διευρύνει τις σπουδές της στο Μυστήριο 59 Ακαδημία Χορογραφίας (U)RTOPIAS, παράλληλα διδάσκει σύγχρονο χορό, επιμελείται κινησιολογικά δύο θεατρικές παραστάσεις και ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από χορογραφικής σκοπιάς, την απασχολούν τα ζητήματα που αφορούν τη γενιά της κρίσης και το σώμα ως διαχρονικό πεδίο πολιτικής επιτέλεσης. 

Ραφαέλα Τσομπανούδη 

Η Ραφαέλα Τσομπανούδη γεννήθηκε στις Σέρρες το 1997. Είναι αριστούχος απόφοιτη της δραματικής σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (2020)  καθώς και του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2022), με καλλιτεχνικό αντικείμενο το βιολοντσέλο και τη διδασκαλία σύγχρονης μουσικής. Εργάζεται ως ηθοποιός, μουσικός και performer. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη φωνητική έρευνα καθώς και με το συνδυασμό των τεχνών ως παραστατικό εργαλείο. Η σχέση της με το χορό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα (σύγχρονος χορός/κλασικό μπαλέτο/τσίρκο). Το 2022  δημιούργησε το ‘And then I knew ’twas wind’ στo πλαίσιo του πτυχιακού της project  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Πρόκειται για μία χορογραφική μελέτη, όπου αποκωδικοποιώντας τα δομικά στοιχεία της μουσικής παρτιτούρας σε κινητικό λεξιλόγιο, δημιούργησε ένα νέο dance score εμπνευσμένο από τη μουσική παρτιτούρα του T. Takemitsu ‘And then I knew ’twas wind’. Τελευταία συμμετείχε στην performance ‘Mystery 11MA’ του R.Castellucci καθώς και στην θεατρική παράσταση ‘Swallow’ σε σκηνοθεσία Χ. Θώμου. Έχει λάβει μέρος και σε site specific έργα όπως τη ‘Μνήμη’ στην Αρχαία πόλη της Αιανής και το ‘Scoring Sites’ στη Θεσσαλονίκη.  Είναι μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρου ‘κοκουμουκλο’, της θεατρικής ομάδας ‘dot  ensemble’ και του μουσικού συγκροτήματος ‘Eli and the portraits’. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας, υποκριτικής κλόουν, σωματικού θεάτρου,  μουσικής ερμηνείας, τραγουδιού κ.α. 

Μια παραγωγή των:

Η U(R)TOPIAS Μυστήριο 59 Ακαδημία Χορογραφίας υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.  

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 15 Το Ανοιχτό Μουσείο

Γιατί η Ελευσίνα Σήμερα; Από τη Μελαγχολία στο Όραμα.
Ένα πολυεπίπεδο εκθεσιακό έργο από τη Βάνα Ξένου που αναδεικνύει τα πολλαπλά αφηγήματα της Ελευσίνας

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes