Νέα

Δωρεάν σχολικά είδη από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα

12.09.2022

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η 2023 Ελευσίς μοίρασε σχολικά είδη στους μαθητές 14 Δημοτικών Σχολείων της Ελευσίνας και της Μαγούλας

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και καλλιτεχνικό της έργο, διοργανώνει μια σειρά δράσεων που αφορούν στην τοπική κοινωνία της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της Ελευσίνας και της Μαγούλας κατά τη διάρκεια του σχολικού Αγιασμού, τους μοίρασε σχολικά είδη, τους ενημέρωσε για το έργο της, καθώς και για τις δυνατότητες συμμετοχής τους σε αυτό. 

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με τη συνδρομή του Δήμου Ελευσίνας, μοίρασε σε όλους τους μαθητές σάκες, τετράδια, μολύβια και σχολικά προγράμματα, χαρίζοντας χαμόγελα. Συγκεκριμένα, μοιράστηκαν 2.200 δώρα στα 14 δημοτικά σχολεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος της Ελευσίνας, κος Αργύρης Οικονόμου, ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και δύναμη σε όλους τους μαθητές. 

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, ξεκίνησε από τη σπουδαία Μελίνα Μερκούρη. Από το 1985 ταξιδεύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ φέτος φιλοξενείται σε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας, την Ελευσίνα. Κέντρο των Ελευσίνιων Μυστηρίων και τόπος του Αισχύλου, η κινητήριος βιομηχανική δύναμη της Ελλάδας στη σύγχρονη ιστορία της μέχρι και σήμερα, γιορτάζει τον Πολιτισμό και παρουσιάζει το 2023 περισσότερες από 100 εκδηλώσεις γεμίζοντας την πόλη με χορό, μουσική, θέατρο αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ

Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)