Η Ομάδα

placeholder

Φοίβος Σακαλής

Μέλος Δ.Σ.

Δημιουργός και Συντονιστής του Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων (2016 έως σήμερα). Το Δίκτυο περιλαμβάνει, ως Μέλη, 64 δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς (π.χ. Μουσείο Ακρόπολης, ΕΑΜ, ΕΜΣΤ, ΕΛΣ, Εθνικό Θέατρο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Νέον, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Atopos ) και, ως Συνεργαζόμενους Φορείς, 50 πολιτιστικές ομάδες και οργανισμούς της Αθήνας (π.χ. El Systema Greece, Θαλής και Φίλοι, Tavros, Polyplanity, Pyrna). Προάγει τον διάλογο γύρω από τον πολιτισμό αναδεικνύοντας θέματα και προβληματισμούς, επεξεργαζόμενο στρατηγικές διεύρυνσης του πολιτιστικού αποτυπώματος αλλά και αύξησης του κοινού.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Φοίβος Σακαλής επιμελείται πολιτιστικά προγράμματα όπως τα ακόλουθα: Πολιτισμός στις Γειτονιές,  Νύχτα Πολιτισμού, τα διαδικτυακά, Αρχιτεκτονικές Διαδρομές, Αθηναϊκές Γκαλερί – 40 Καλλιτέχνες, Παρέα με τους Συγγραφείς, αλλά και δράσεις σε δομές του δήμου και δημόσιους χώρους. Από τον Οκτώβριο του 2019 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ελευσίνα 2023, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Δημοσιογραφεί από το 2002 (Athens Voice, Γυναίκα, Maison Decoration, Ευ Ζην, S- magazine, www.elculture.gr, Τα Νέα της Τέχνης, Κ, L’ Officiel, κ.α.) Ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 εργαζόμενος σε γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις στο τμήμα marketing. Το 1998, ανέλαβε τη θέση του Υπεύθυνου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, όπου παρέμεινε έως το 2002. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σημαντικών πολιτιστικών οργανισμών (ΕΜΣΤ, Ίδρυμα Σπυρόπουλου, Gagosian Gallery), Διευθυντής Επικοινωνίας της ART-ATHINA, Senior Development and Communications Advisor της Μπιενάλε της Αθήνας.

Από το 2014 έως το 2017 εργάστηκε για την documenta 14, στην Αθήνα και στο Κάσελ, αναπτύσσοντας την συνεργασία μεταξύ της διοργάνωσης και των τοπικών πολιτιστικών φορέων, της κυβέρνησης και του δήμου Αθηναίων.

Ήταν Συντονιστής Προγράμματος της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»- δήμος Αθηναίων/UNESCO.

What's on
Days
Hours
Minutes