Νέα

Photo: ANGELOSCHRISTOFILOPOYLOS_FOSPHOTOS

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Open Call μετατίθεται χρονικά

28.05.2021

Η πρώτη διεθνής ανοιχτή πρόσκληση της Ελευσίνας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, πουξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου του 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος καλλιτεχνικών προτάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λόγω του μεγάλου αριθμού προτάσεων που κατατέθηκαν -ξεπερνώντας κάθε προσδοκία- αλλά και της ανάγκης λεπτομερούς εξέτασής τους, προκειμένου να αξιολογηθούν με το σωστότερο τρόπο, η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων μετατίθεται χρονικά. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν, αξιολογούνται από τη Γενική Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ελευσίνας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, αφενός βάσει των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης, και αφετέρου σύμφωνα με τους στρατηγικούς στόχους, το καλλιτεχνικό όραμα και τις θεματικές της διοργάνωσης.

Τα επιλεγμένα έργα θα πραγματοποιηθούν το 2022 και το 2023, συνδιαμορφώνοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, το οποίο φέρει τον τίτλο “ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ”. 

Για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μείνετε συντονισμένοι στο επίσημο site της ΠΠΕ (www.2023elevsis.eu).