Μυστήριο 59 U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας | OPEN SHARING


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια: Πατρίσια Απέργη
Βοηθός Καλλιτεχνικής Διευθύντριας – Stage Manager: Δήμητρα Μητροπούλου
Σύμβουλος Έρευνας και Σύνδεσης με την πόλη: Αναστασία Τσοπελάκη
Εκτέλεση Παραγωγής: TooFarEast Productions
Διεύθυνση παραγωγής: Χρήστος Χριστόπουλος
Βοηθός παραγωγής: Κωνσταντίνα Δούκα – Γκόση

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος Moving Europe.

Η U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας  υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες: Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Ιουνίου 2024
Ώρα έναρξης: 20:00
Χώρος: X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα)

Την Παρασκευή 7 και την Σάββατο 8 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Open Sharing, στο πλαίσιο της δράσης ΜΥΣΤΗΡΙΟ 59 Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πατρίσιας Απέργη, σε συνεργασία με την ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες.

Οι 12 νέοι/ες χορογράφοι που επιλέχθηκαν φέτος να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Ακαδημίας αντλούν έμπνευση από την ιστορία, τη μυθολογία, την κληρονομιά και τη μνήμη της πόλης της Ελευσίνας, το βιομηχανικό της παρελθόν, τον αρχιτεκτονικό της πλούτο, το περιβάλλον της και παρουσιάζουν τα εν εξελίξει έργα τους σε μία διήμερη studio παρουσίαση ανοιχτή σε κοινό, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους καλλιτέχνες.

Η Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS, έχει ως κύριο σκοπό τη δημιουργία μιας διακριτής δραστηριότητας στον τομέα του χορού, τη στήριξη νέων και ανερχόμενων χορογράφων και την καλλιέργεια ενός νέου κοινού για τον χορό, θέτοντας στο επίκεντρο την Ελευσίνα. Οι νέοι χορογράφοι που συμμετέχουν σε αυτό τον κύκλο του προγράμματος και θα παρουσιάσουν τα έργα τους είναι οι: Σαμπίνα-Ανδρέα Άλλεν, Αντώνης Βαής, Μαίρη Γιαννούλα, Κατερίνα Δελακούρα., Ελίνα Δεμιρτζιόγλου, Νεφέλη Θεοδότου, Δημήτρης Μπαλτάς, Άγγελος Παπαδόπουλος, Αντωνία Πιτουλίδου, Στέλλα Σπύρου, Σαββίνα Τζαφεράι και Ραφαέλα Τσομπανούδη.

Κατά τη διάρκεια της Ακαδημίας, οι καλλιτέχνες ήρθαν σε επαφή με την πόλη της Ελευσίνας και παρακολούθησαν μία σειρά δημιουργικών εργαστηρίων με καταξιωμένους χορογράφους και επαγγελματίες των τεχνών και του πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τους: Πατρίσια Απέργη, Τζένη Αργυρίου, Νάντια Αργυροπούλου, Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Αγγελική Λαμπίρη, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Βασιλική Σύρμα, Αναστασία Τσοπελάκη, Claudia Bosse και Roberto Fratini Serafide.

 

 

ταμειο ανακαμψης

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes