Μυστήριο 27 Με τη σκέψη στον Θόδωρο


Μυστήριο 27 Με τη σκέψη στον Θόδωρο

Η διεθνούς φήμης πολυβραβευμένη συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου τιμάει τη δέκατη επέτειο θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου στη μυθική γη της Ελευσίνας.

Credits

Συνθέσεις – Πιάνο: Ελένη Καραΐνδρου
Διεύθυνση Ορχήστρας: Κορνήλιος Μιχαηλίδης
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Αντώνης Αντύπας
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Καριώτης
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής:
Ιφιγένεια Κονδύλη

«Η Ελένη Καραΐνδρου συγκαταλέγεται στους καλύτερους σύγχρονους συνθέτες της Ευρώπης και η συνεργασία της με τον Αγγελόπουλο αξίζει να περάσει στην ιστορία της κινηματογραφικής μουσικής, όπως του Nino Rota με τον Fellini ή του Joseph Kosma με τον Renoir».
-Riccardo Bertoncelli, la Repubblica, 25 Φεβρουαρίου 1999

Στη μυθική γη της Ελευσίνας θα τιμήσει τη δέκατη επέτειο θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου η διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένη συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου, συνεργάτιδα του μεγάλου σκηνοθέτη από το Ταξίδι στα Κύθηρα (1984) μέχρι την τελευταία ταινία του, Η σκόνη του χρόνου (2008). Στη συναυλία θα ακουστούν τα αγαπημένα μουσικά θέματα από τις οκτώ τελευταίες ταινίες του ποιητή των εικόνων, αλλά και συνθέσεις για άλλους σημαντικούς σκηνοθέτες με την ίδια την Ελένη Καραΐνδρου στο πιάνο. Ο μουσικός κόσμος της Καραΐνδρου θα φωτιστεί από ένα σύνολο εγχόρδων με κονσερτίνο την Ηρώ Σειρά, όπως και από φλάουτο, κλαρινέτο, φαγκότο, τρομπέτα, κόρνο, ακορντεόν, μαντολίνο και άρπα, ενώ ανάμεσα στους κορυφαίους σολίστ ξεχωρίζουν ο ομποΐστας Βαγγέλης Χριστόπουλος, η Ναταλία Μιχαηλίδου (πιανίστα σε δύο ταινίες του Αγγελόπουλου) και μια διεθνής παρουσία, η Γερμανίδα βιολοντσελίστρια Anja Lechner (ECM Records). Διευθυντής ορχήστρας θα είναι ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης.

Περισσότερες Πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο: 5 Έκδοση

Το Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο επιστρέφει τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στο επιβλητικό προαύλιο του Αγίου Νικολάου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, πάντα υπό το φως της πανσελήνου.

Μυστήριο 38 Μουσική των σπιτιών

Διαδρομές στους οικισμούς/συνοικισμούς της πόλης με επιλεγμένες μουσικές που ακούγονται μέσα από τα σπίτια και διαχέονται στον δημόσιο χώρο από τις πόρτες και τα παράθυρα.

Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η Culture Action Europe παρουσιάζουν στην Ελευσίνα, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023, με θέμα Handle with Care | Culture for Social Well-being.

Μυστήριο 49 Συμπόσιo #4

Το Μυστήριο 49 Συμπόσια είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε και να φάμε μαζί. Να ανταλλάξουμε γαστρονομικές παραδόσεις, ιστορίες, τρόπους.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on

June

Days
Hours
Minutes
What's on

Ιούνιος

Days
Hours
Minutes