Εκδηλώσεις

Η Ελευσίνα 2021 στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Ελευσίνας

13.12.2019


Η Ελευσίνα 2021 συμμετέχει ενεργά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την ΚΕΔΕ, με δικό της σπιτάκι. Σας περιμένουμε καθημερινά στο σπιτάκι της Ελευσίνας 2021, για να ανταλλάξουμε ευχές και να σας χαρίσουμε ένα αναμνηστικό από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Για τους μικρούς επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού οργανώνουμε τέσσερις δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά και νέους.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 (13:00-14:30) η ηθοποιός Άνδρη Θεοδότου αφηγείται το παραμύθι του Αμερικανού συγγραφέα Γουίλιαμ Ντιν Χάουελς «Κάθε μέρα Χριστούγεννα» με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ζωντανέψουν τους ήρωες του παραμυθιού μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια και κατασκευές.
Κατασκευάζουμε το κουστούμι ενός ήρωα του παραμυθιού από εφημερίδες και χαρτί. Διηγούμαστε την ιστορία μέσα από φωτογραφίες. Τι θα γινόταν αν ζωντάνευαν οι φιγούρες της μπροστά στα μάτια μας;

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 (13:00-14:30) η ηθοποιός Άνδρη Θεοδότου αφηγείται των Αδελφών Γκριμ “Τα ξωτικά και ο παπουτσής», και συντονίζει το θεατρικό παιχνίδι που ακολουθεί, την αφήγηση του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά και την κατασκευή κουστουμιών.
Την ίδια ημέρα στις 17:00 τα παιδιά της Ελευσίνας ζωγραφίζουν το σπιτάκι της Ελευσίνας 2021 στέλνοντας ευχές για το νέο έτος και μεταφέροντας το μήνυμα της Euphoria.
Την ίδια ώρα οι δραστήριοι Youth labs, νέοι συν-επιμελητές του καλλιτεχνικού προγράμματος της Ελευσίνας 2021 οργανώνουν το δικό τους παιχνίδι χαμένου θησαυρού.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας στην πλατεία Ηρώων. Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί 13 Δεκεμβρίου με 2 Ιανουαρίου και περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, παιχνίδια και δράσεις αλλά και εντυπωσιακά shows.
Το επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα το βρείτε εδώ.