Εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελευσίνα

21.06.2019


Η Ελευσίνα συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Το διήμερο 21 & 22 Ιουνίου 2019 μουσικά σχήματα, συγκροτήματα και μουσικοί απλώνονται σε διάφορα σημεία της πόλης δίνοντας το δικό τους ρυθμό στην καλοκαιρινή γιορτή της μουσικής.

Η νέα γενιά μουσικών της πόλης «ανεβαίνει στη σκηνή», μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Ανερχόμενοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί παρουσιάζουν ζωντανά δείγματα της δουλειά τους και δίνουν το στίγμα της μουσικής ταυτότητας της σύγχρονης Ελευσίνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου.

Η πόλη χωρίζεται σε εννέα διαφορετικές μουσικές σκηνές για 19 διαφορετικά τοπικά συγκροτήματα, μουσικούς ή dj, οι οποίοι παρουσιάζουν πρωτότυπα ή διασκευασμένα κομμάτια από κλασική μουσική, παραδοσιακή μουσική, έντεχνο, jazz, blues, rock, hard rock, pop-rock, ethnic, funk, alternative, reggae, disco μέχρι electro house, acid, afrobeat electro, progressive rock κ.α.

Οι μουσικοί, υπό τους αγαπημένους τους ήχους, φέρνουν ζωή σε πάρκα, πλατείες και γειτονιές, αναδεικνύουν νέα σημεία της πόλης, και την ίδια στιγμή δίνουν μια ξεχωριστή νότα σε σημαντικά τοπόσημα της Ελευσίνας. Μετατρέπουν έτσι την πόλη σε μια μεγάλη μουσική σκηνή, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής στον δημόσιο χώρο για όλους μας.

Η Ελευσίνα 2021 μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις το 2016, το 2017 και το 2018 σας προσκαλεί για τέταρτη συνεχή χρονιά να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία εξωστρέφειας και συμμετοχής στον δημόσιο χώρο με όχημα τη μουσική, και να γνωρίσετε το έργο των καλλιτεχνών της πόλης μας.

με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας και του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας