Νέα

Ειρήνια τόξα: Έκθεση ζωγραφικής στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας

11.05.2022

Μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής με διακριθέντα έργα νεαρών καλλιτεχνών φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας. H 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, διοργανώνουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά & εφήβους: «Ειρήνια τόξα», ως μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Ευρώπης.

Η ειρήνη είναι ο βασικός στόχος της ενωμένης Ευρώπης. Η επικράτηση της ειρήνης ήταν ανέκαθεν η ουσιαστική προϋπόθεση για πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής. Αντίθετα, ο πόλεμος – όπως η ιστορία διδάσκει και όπως ξεκάθαρα το βιώνουμε ακόμα μια φορά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία  – μόνο καταστροφή, προβλήματα και θλίψη προκαλεί.

Φωτό: John Stathis
Φωτό: John Stathis

Κόντρα στις πολεμικές ιαχές, η Ευρωπαϊκή Ένωση προτάσσει τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι νέοι καλλιτέχνες επιστρατεύουν τα πινέλα τους, για να επαναφέρουν τα “ειρήνια” τόξα πάνω από την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Με σύμμαχό μας τη δύναμη της τέχνης, φωνάζουμε ηχηρά ΟΧΙ στον πόλεμο και φιλοτεχνούμε το όνειρο όλων των παιδιών της γης, το μεγαλύτερο “ειρήνιο” τόξο, να ανατείλει και να μεσουρανεί παντοτινά σε όλη την οικουμένη. 

Το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας ανακαινίσθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΜΕΤΡΟN Α.Ε.

Έκθεση “Ειρήνια τόξα” στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας
Διάρκεια: 7-22 Μαΐου 2022
Ημέρες και ώρες: Δευτερά- Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 19.00-21.00, Κυριακή 11.30-13.30
Διεύθυνση: Νικολαΐδου & Βασ. Λάσκου
Πρωινές επισκέψεις για σχολικές ομάδες κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα 2105547646 (205 /208) & 6939407774

Φωτό: John Stathis
Φωτό: John Stathis
Φωτό: John Stathis