H Ομάδα

Σουλτάνα (Νανά) Σπυροπούλου

Διευθύνουσα Σύμβουλος

Μιχαήλ Μαρμαρινός

Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε βιολογία (Μάστερ: Νευροβιολογία), υποκριτική και σκηνοθεσία.
Το 1983-4 ίδρυσε την θεατρική εταιρεία «διπλός Έρως» η οποία μετά την πρώτη της παράσταση απέσπασε επιχορήγηση από το Υπουργείου Πολιτισμού. Η ομάδα μετονομάστηκε σε «Theseum Ensemble» (TE) (www.theseumensemble.com) μετά από εσωτερικούς μετασχηματισμούς και μεταμορφώσεις.
Το έργο του διέπεται από δύο επίμονες αρχές:
α) Το θέατρο είναι η τέχνη της ταπεινής ιστορίας των ανθρώπων.
β) Δεν υπάρχει στιγμή στην καθημερινή ζωή που δεν είναι θέατρο, όταν υπάρχει το κατάλληλο βλέμμα.

Εκτός από την Ελλάδα, οι παραγωγές του M.M έχουν πραγματοποιηθεί – ή άλλοι έχουν περιοδεύσει σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ – σε:
Αυστρία, Βέλγιο, Κίνα, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Κορέα, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Βενεζουέλα.

 

https://www.michailmarmarinos.com/

Γεωργία Βουδούρη

Διευθύντρια Πολιτιστικής Ανάπτυξης

Η Γεωργία Βουδούρη είναι Αρχιτέκτονας (Ε.Μ.Π.) με εξειδίκευση στον Παραμετρικό Σχεδιασμό και τις Τεχνολογίες Αυτοματοποιημένης Κατασκευής (MAΑ/IAAC) και Μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτιστική Διαχείριση (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Έχει εργαστεί ως αρχιτέκτονας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και από το 2010 ασχολείται με την επιμέλεια και παραγωγή δράσεων Τέχνης και Πολιτισμού. To 2014 συνίδρυσε την εταιρεία πολιτιστικής διαχείρισης και επικοινωνίας Medianeras [concepts, curating, communication]. Έχει εργαστεί σε δράσεις που ποικίλουν σε περιεχόμενο από την αρχιτεκτονική, τα εικαστικά και την τεχνολογία, έως τη γαστρονομία τη μόδα και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, και έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση και παραγωγή μεγάλων έργων, και ειδικά στη site-specific δημιουργία. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εντοπίζεται στη σχέση Χώρου, Σύγχρονης Τεχνολογίας και Τέχνης.

Αριλένα Δημητρίου

Στέλεχος Επικοινωνίας και New Media

Η Αριλένα (Αρετή – Ελένη) Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο τμήμα «Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα ειδίκευσης στην «Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» από το Πανεπιστήμιο Κρεμς, της Αυστρίας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση ως Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Social Media Manager στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου. Συμμετείχε εθελοντικά στις ανασκαφές της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας στο μυκηναϊκό ανάκτορο της Θήβας. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της προγράμματος εργάστηκε για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας ως Ερευνήτρια και Υπεύθυνη Επικοινωνίας. Από το 2017 έως το 2018 εργάστηκε ως Δημοσιογράφος στο Περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ (Καθημερινή της Κυριακής), γράφοντας κυρίως για πολιτιστικά θέματα. Από το 2018 έως το 2020 εργάστηκε στο πολιτιστικό site Culturenow.gr ως Πoλιτιστική Συντάκτρια, Υπεύθυνη Χορηγιών Επικοινωνίας και Social Media Manager.

Ισαβέλλα Δήμητρα Καρούτη

Στέλεχος Σύγχρονης Τέχνης

Η Ισαβέλλα-Δήμητρα Καρούτη είναι Αρχιτέκτονας (MArch Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων (MSc ΕΑΠ).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει συμμετάσχει σε εικαστικές εκθέσεις και performances στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως αρχιτέκτονας σε αρχιτεκτονικά και τεχνικά γραφεία στην Ελλάδα, ενώ από το 2016 απασχολείται ως εκπαιδεύτρια αρχιτεκτονικής για παιδιά και project manager ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έχει συνεργαστεί με ακαδημαϊκούς, πολιτιστικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη σε προγράμματα με ευρεία θεματική (ενδεικτικά: game-based learning, event management, AR in museums, ZW & CE ).

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά στο παιχνίδι και τη σχέση του με την πόλη, είτε ως δράση, είτε ως εγκατάσταση.

Ιουλία Κολοβού

Στέλεχος Λογιστηρίου

Η Ιουλία Κολοβού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια λογιστικής, μισθοδοσίας καθώς και Δημοσίων Συμβάσεων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Εμπορική Εταιρία. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Γιάννης Κουκμάς

Διευθυντής Ανάπτυξης και Συμμετοχής Κοινού

Ο Γιάννης Κουκμάς είναι Κοινωνικός Ανθρωπολόγος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (ΕΑΠ). Εργάστηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη από την ίδρυσή του το 1998, με κύριες αρμοδιότητες τον στρατηγικό σχεδιασμό, την προσέλκυση-ανάπτυξη κοινού, την εκπαίδευση εθελοντών, την επικοινωνία Social Media, τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, σεμιναρίων-εργαστηρίων, εκδηλώσεων και την εξεύρεση πόρων. Είναι μέλος του ελληνικού τμήματος του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), του Δ.Σ. της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας, καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης. Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η πολιτιστική πολιτική, η διαχείριση πολιτιστικών οργανισμών, η ανάπτυξη και συμμετοχή του κοινού, η επικοινωνία, η μνήμη, η προφορική ιστορία και η μετανάστευση.

Αγγελική Λαμπίρη

Διευθύντρια Πολιτιστικής Κατάρτισης

Η Αγγελική Λαμπίρη είναι πολιτιστική διαχειρίστρια με εξαετή επαγγελματική εμπειρία σε Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και συναντήσεις Ευρωπαϊκών Δικτύων όπως των IETM, Culture Action Europe, Peggy Guggenheim Museum, Fabbrica Europa Festival, Festival au Désert Firenze, καθώς και συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά projects, όπως τα Tandem Europe, “Nostoi -Histoires de retours et d’exodes” και “Mixdoor – New Forms in Mixed Performing Arts Practices”. Eργάζεται στην Ελευσίνα 2021 ως Υπεύθυνη Παραγωγής από το 2016. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων στην Φλωρεντία και έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά.

Μαρία Λιβάνιου

Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών

Η Μαρία Λιβάνιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Σπούδασε Λογιστική, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για Διεθνή λογιστικά Πρότυπα, Ελληνικά λογιστικά πρότυπα και μισθοδοσίας. Η πορεία της στον χώρο της λογιστικής έχει καλύψει όλο το φάσμα των ειδικοτήτων σε οργανωμένα λογιστήρια εδώ και 15 χρόνια, εκ των οποίων εννέα υπήρξε Υπεύθυνη λογιστηρίου σε Ευρωπαϊκό όμιλο επιχειρήσεων με έδρα την Αυστρία. Παράλληλα, διατηρεί δικό της λογιστικό γραφείο, παρέχοντας υπηρεσίες σε εταιρείες Α.Ε., αλλά και κάθε νομικής μορφής και φυσικών προσώπων. Υπήρξε λογίστρια της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για την υποβολή της υποψηφιότητας του φακέλου “Ελευσίνα 2021”, αποκτώντας εμπειρία από Δημόσια λογιστική, ενώ αυτή τη στιγμή εργάζεται στην εταιρεία Ελευσίνα 2021 ως Διευθύντρια Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών. Έχει δικαίωμα υπογραφής οικονομικών καταστάσεων Α’ τάξης, πιστοποιημένο από το Οικονομικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Νεφέλη Μαρία Μαδεμλή

Στέλεχος Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών

Η Νεφέλη Μαρία Μαδεμλή μεγάλωσε στην πόλη της Ελευσίνας, όπου και διαμένει. Είναι τελειόφοιτη στο μεταπτυχιακό της πάνω στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία και παράλληλα απασχολείται σε διάφορους εθελοντικούς φορείς και πεδία δωρεάν παροχής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει πιστοποιηθεί σε ζητήματα Ανθρωπίνων Σχέσεων, σε Δεξιότητες Συμβούλου και στο Ψυχικό και Συναισθηματικό Τραύμα. Οι προπτυχιακές της σπουδές ήταν στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Ιστορία, με σεμινάρια πάνω στο Προσφυγικό ζήτημα, στην Εκλογική Πολιτική των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε θέματα Leadership κι έχει επίσης πιστοποιηθεί στην Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού. Είναι συγγραφέας κι αρθρογράφος στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ‘’Elefsinians’’ και διαχειριστής των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της σελίδας, έχει σπουδές στη μουσική και το τραγούδι, κάνει συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές και χώρους τέχνης κι έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ, τοπικά και μη. Εθελοντικά δίδασκε την Αγγλική γλώσσα σε μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης. Έχει εργασθεί στο Ανθρώπινο Δυναμικό, όπου κι απέκτησε ενδιαφέρον γύρω από το ερώτημα ‘’Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να γίνουν περισσότερο ανθρωποκεντρικές;’’, με το οποίο ασχολείται κι ερευνητικά. Το κέντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντός της είναι ο άνθρωπος, η ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη κι εξέλιξη, η επιρροή της Τέχνης στον ψυχισμό του, καθώς κι η διαγενεακή επίδραση που του ασκείται.

Χρύσα Μαρτίνη

Διευθύντρια Κτηριακών Εγκαταστάσεων και Υποδομών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. 

Σπούδασε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και έχει εργασθεί κυρίως στην Αθήνα. Έχοντας αποκτήσει πτυχίο από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου, Διακόσμησης και Design αντικειμένου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από την Σχολή Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνεργάσθηκε με μεγάλους οργανισμούς, αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρείες ως Αρχιτέκτων, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ιδιωτικά έργα σε μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Διεύθυνση Αρχιτεκτονικών Μελετών), το Αρχιτεκτονικά γραφεία Ι.&Α. Βικέλας, Κ. Κυριακίδης κ.ά. έχουν αποτελέσει κύριους  συνεργάτες της. Η επαγγελματική της εμπειρία εκτείνεται σε δυο δεκαετίες. 

Οι τελευταίοι τίτλοι σπουδών που απέκτησε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών περί Βιομηχανικής Αρχαιολογίας και η συμμετοχή της σε σειρά συνεδρίων, την οδήγησαν στην μελέτη της Ελευσίνας, την πόλη με την πλουσιότερη Βιομηχανική Κληρονομιά στην Ελλάδα.  Είναι μέλος μη κυβερνητικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων για την αστική αναβάθμιση της Αθήνας και την ανάδειξη, διάσωση και επανάχρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς. 

Εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2021 τον Οκτώβριο του 2018, στην Διεύθυνση Αστικών Παρεμβάσεων και Παρακαταθήκης. Παράγει, παρακολουθεί και προγραμματίζει αρχιτεκτονικές μελέτες και  τεχνικές εργασίες, διερευνώντας παράλληλα το νομικό καθεστώς, συντάσσει τεχνικές προδιαγραφές έργων, διαχειρίζεται υφιστάμενες υποδομές που χρησιμοποιεί η εταιρεία και φροντίζει με κάθε τρόπο την ομαλή εκτέλεση του καλλιτεχνικού προγράμματος και του έργου της εταιρείας συνολικά.  

Αποτελεί βασικό μέλος όλων των Επιτροπών παραλαβής υπηρεσιών και προμηθειών για την εταιρεία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2021.

Ταυτόχρονα, ασχολείται με τα εικαστικά και έργα της παρουσιάζονται σε καλλιτεχνικές εκθέσεις. Παράγει επίσης κείμενα περί Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης που δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο.

Ζωή Μουτσώκου

Διευθύντρια Σύγχρονης Τέχνης

Η Ζωή Μουτσώκου είναι αρχιτέκτονας (ΑΠΘ) με σπουδές στη σύγχρονη καλλιτεχνική κριτική θεωρία και πρακτική στο Dutch Art Institute (DAI). Πέραν της ενασχόλησής με την αρχιτεκτονική και τα εικαστικά, κατέχει εμπειρία στην εικαστική επιμέλεια και την παραγωγή του καλλιτεχνικού έργου, συνεργαζόμενη με διεθνείς καλλιτέχνες και σημαντικά ιδρύματα και φεστιβάλ της Ευρώπης. Ο τομέας της εξειδίκευσής της αφορά στα καλλιτεχνικά residencies και το 2016 είχε την πρωτοβουλία του Greveniti Residency στην περιοχή του Ζαγορίου. Το τρέχων ερευνητικό ενδιαφέρον της εστιάζει στις σχέσεις του πολιτισμικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικo-πολιτικού φαινομένου της εξάντλησης, με σύγχρονες ιδέες γύρω από την πολιτισμική παραγωγή ειδικότερα στο πλαίσιο των artist’s residencies, το σώμα και τον χώρο/τόπο. Προηγούμενα ερευνητικά πεδία αφορούν σε πρακτικές και θεωρίες συν-αισθηματικής ενεργοποίησης αναφορικά με την Τέχνη της Εγκατάστασης, καθώς επίσης και στις χωρικές σχέσεις μεταξύ του μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ως «κέλυφος» και του εκθέματος.

 

Μαρία Παπακωνσταντίνου

Στέλεχος Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών

Η Μαρία Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Αθηνών. Είναι Οικονομολόγος-Περιφερειολόγος με 15ετή εμπειρία στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο τομέα και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν σε εταιρείες Βαριάς Βιομηχανίας της περιοχής. Έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε Ιδρύματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Διοίκησης & Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων, Νομοθεσίας-Μισθοδοσίας, Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας, Κοινωνικών Δικτύων & Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ζέττα Πασπαράκη

Διευθύντρια Παραστατικών Τεχνών

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική, Ψυχολογία (κατεύθυνση Φιλοσοφίας) στο Ε.Κ.Π.Α. και αποφοίτησε με Άριστα από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Πολιτιστικής Πολιτικής, Διοίκησης και Επικοινωνίας» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με διπλωματική εργασία στο Πολιτιστικό Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Θέατρου Τέχνης – Κάρολος Κουν (Άριστα).
Συμμετείχε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν, Εθνικού Θέατρου, Αμφιθεάτρου Σπ. Ευαγγελάτου, και άλλων θιάσων και ομάδων καθώς και σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Εργάστηκε σε στούντιο μεταγλώττισης ως υπεύθυνη παραγωγής τηλεοπτικών προϊόντων και εκδόσεων, ως free lancer σε χορηγίες και χορηγίες επικοινωνίας πολιτιστικών εκδηλώσεων και ως αρθρογράφος θεατρικής στήλης σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Συνεργάστηκε με δημόσιους φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις για τη σύνταξη προτάσεων και την υλοποίηση προγραμμάτων ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού – Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού – Πολιτιστική Ολυμπιάδα, στην ΕΡΤ και στο Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου ως Στέλεχος Πολιτιστικής Διαχείρισης / Project Manager για την παραγωγή και προβολή μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ και συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στην Εναλλακτική Σκηνή της Ε.Λ.Σ. ως βοηθός σκηνοθέτη.

Ελένη Ρόζη

Ελένη Ρόζη

Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου

Λίλιαν Σαρίδη

Στέλεχος Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών

Η Λίλιαν Σαρίδη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος και ειδίκευση στις Τεχνικές Διαχείρισης, Προστασίας και Αποκατάστασης Περιβάλλοντος του προγράμματος μεταπτυχιακού σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί σε ποικίλες θέσεις, με τελευταία αυτή του υπαλλήλου Εμπορικής Λειτουργίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο «Εισαγωγή στη Διοίκηση Έργων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και συνέδρια-σεμινάρια με θεματική την βιώσιμη-αειφόρο ανάπτυξη. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών.”

Ελένη Τεμπονέρα

Διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing

Η Ελένη Τεμπονέρα εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ με πολυετή εμπειρία στον ευρύτερο χώρο των Πολιτιστικών Βιομηχανιών και με έμφαση στις ειδικές εκδηλώσεις και στα Φεστιβάλ. Το 2006 ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα, ως Υπεύθυνη Παραγωγής Ελληνικού και Διεθνούς ρεπερτορίου στη Sony BMG Greece, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση Υπεύθυνης Επικοινωνίας στην εταιρεία διοργάνωσης μεγάλων μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, DiDi Music. Από το 2010, συνεργάστηκε με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, όπως ενδεικτικά: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Σύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Animation – Animasyros, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Heretic Production, ΔΟΜΕΣ Διεθνής Φορέας Αρχιτεκτονικής, Sports United S.A. & Lamda Development, Δήμος Χαλανδρίου, κ.ά. Παράλληλα, είναι υποψήφια Διδάκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες συνδυαστικά με την Τουριστική Ανάπτυξη και την στρατηγική επώνυμης πολιτικής του τόπου. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (BSc – Ιταλία & Ελλάδα) καθώς και δύο μεταπτυχιακών τίτλων στις Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία (MSc – Nancy, Γαλλία) και στη Διοίκηση Υπηρεσιών (MSc, Αθήνα – Ελλάδα).

Ελένη Τζουνοπούλου

Συντονίστρια Προγράμματος

Η Ελένη Τζουνοπούλου σπούδασε Πολιτιστική Διαχείριση στο τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, με κατεύθυνση την «Διαχείριση Πολιτισμικών Πόρων» και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με ειδίκευση στο Πολιτιστικό Management (MSc Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Από το 2010 εργάστηκε σε πολιτιστικούς οργανισμούς της Ελλάδας (Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων, Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας) ενώ μέχρι και σήμερα συνεργάζεται εθελοντικά με Μ.Κ.Ο., καλλιτεχνικά και πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, γύρω από την ανάπτυξη στρατηγικών διαχείρισης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς, με σημείο αναφοράς τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών. Είναι μέλος του Πολιτιστικού σωματείου με την επωνυμία «Εταιρεία Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς –ΕΣΔΙΑΠΟΚ–», ενώ από το 2013 συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό και τις προσπάθειες/ενέργειες θεσμοθέτησης του Πρώτου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα, το Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πελοποννήσου, το οποίο σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία χαρακτηρισμού του ως προστατευόμενο τοπίο.